zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Profesorul Mihai Contanu, în memoria colectivului Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“

Profesorul Mihai Contanu, în memoria colectivului Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“

Născut la Iași, în 28 octombrie 1951, Mihai Contanu a urmat studiile la Liceul „Mihai Eminescu” din Constanța și la Institutul Pedagogic Constanța, începând să lucreze în învățământ din toamna anului 1978.

A fost, pe rând, profesor de matematică la Școala Generală Nr. 16 Constanța, Școala Generală Nr. 28 Constanța și din 1 septembrie 2001, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța.

Un om activ, implicat în viața comunității școlare, a deținut, în perioade lungi de timp, funcția de director al Școlii Generale Nr. 28, vicepreședinte al Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământ din județul Constanța și președinte al Casei de Ajutor Reciproc al angajaților din învățământ.

Profesor de excepție, cu vocație și chemare pedagogică, s-a consacrat matematicii pe care a predat-o neîntrerupt și cu mare pricepere, mai bine de 44 de ani. Cu o pasiune dominatoare pentru matematică, egalată de talentul profesional, a contribuit la pregătirea științifică a mii de elevi, la dezvoltarea performanței lor, care le-a oferit acestora succesul admiterii în liceu și în facultate. Pentru cei mai mulți dintre ei a rămas un părinte, un prieten sau un sfătuitor. A insuflat tuturor dragostea pentru matematică, spiritul concursurilor școlare și plăcerea rezolvării de exerciții și probleme incitante. Aceste calități personale le-a pus în valoare ca profesor la clasă, meditator, membru al comisiilor județene și naționale pentru olimpiadele de matematică și autor de culegeri de exerciții și probleme. Distins matemati-
cian, Mihai Contanu a fost un susținător înfocat al elevilor performanți pentru care a organizat sute de ore de pregătire în cadrul cercului de excelență, în tabere și cantonamente de vacanță, participări cu sute de probleme rezolvate la „Gazeta Matematică” și multe altele. Nenumărați elevi, absolvenți, părinți, alături de toți profesorii colegiului, regretă profund fulgerătoarea lui dispariție și îi aduc un omagiu plin de respect și de mulțumire! Odihnească-se în pace, acoperit de recunoștința miilor de elevi pe care i-a ajutat să gândească științific.

Articol publicat în ziarul Cuget Liber pe data de 14.03.2022.


Redăm, mai jos, câteva evocări ale elevilor Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ despre îndrăgitul profesor Mihai Contanu:

Dimitri-Ianis CACIANDONE, clasa a XI-a G:
„Domnul profesor Mihai Contanu avea un spirit apar- te cu care rar ai ocazia să te întâlnești ca elev. Un OM care zâmbea mai tot timpul, mereu glumind cu elevii săi pentru a destinde atmosfera și a le ușura munca. Un matematician de seamă care i-a îndrumat pe elevii săi către cele mai înalte culmi.”


Brândușa Teodora Ioana STREȘINĂ, clasa a XI-a C:
„Îmi aduc aminte cum venea la fiecare ora cu zâmbetul pe buze, începând lecția făcându-ne și pe noi să râdem. Un suflet cald și prietenos m-a îndrumat pe parcursul a câțiva ani. Țin minte chiar și atunci când îmi mai punea câte o notă mică îmi mărturisea cu o căldură aparte: «Lasă că nu-i nimic!». Astfel de momentele mi-am rămas întipărite în suflet.”

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner