zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Premiul internațional „Marco e Alberto Ippolito” la ediția a XIX-a

Premiul internațional „Marco e Alberto Ippolito” la ediția a XIX-a

Organizat pentru prima dată în anul 2002 sub egida Federaţiei Naţionale a Profesorilor din Italia, Premiul Internaţional „Marco e Alberto Ippolito”, al cărui co-fondator este şi Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, a găsit mereu resurse pentru a merge înainte, a se redimensiona şi reconfigura de fiecare dată cu mai multă însufleţire.

Sute de elevi din douăsprezece ţări europene şi zeci de profesori au participat la acest concurs de creaţie structurat pe patru secţiuni: poezie, eseu, fotografie şi cercetare sociologică, dând măsură talentului lor şi a aderării la o idee şi o temă comună.

Premierea câştigătorilor s-a desfăşurat în Italia, cu excepţia ediţiilor a XVI-a şi a XVII-a, în 2018 şi 2019, când a fost găzduită de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, aducând astfel la Constanţa în jur de o sută de persoane, elevi, profesori, dar şi personalităţi ale culturii, ştiinţei, artei şi educaţiei contemporane. Elevii CNMB au obţinut, la fiecare ediţie, premii importante, confirmând în felul acesta renumele liceului pe plan naţional şi internaţional şi arătând o imagine a performanţei şi hărniciei românilor în faţa celorlalte ţări participante.

În perioada de pandemie, concursul şi-a desfăşurat momentul premierii în format online, în anul 2020, iar în 2021, profitând de o perioadă mai liniştită din punct de vedere sanitar, acest eveniment a fost organizat în Reggio Calabria, un oraş dăruit de natură cu mult soare, palmieri şi o mare a cărei culoare părea ireală în zilele luminoase.

Echipa de profesori care se ocupă de buna desfăşurare a concursului la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” este formată din:

  1. Prof. dr. Vasile Nicoară – Director, managerul proiectului la CNMB
  2. Prof. psih. Irina Ermolaev – responsabil proiect, referent ştiinţific
  3. Prof. Florentina Gheorghe – referent lingvistic
5 1 vot
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner