zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Ce au mai făcut reprezentanții mirciștilor?

Ce au mai făcut reprezentanții mirciștilor?

Consiliul Școlar al Elevilor capătă o nouă formă în anul școlar 2021-2022, avându-l ca președinte pe Cristian-Ioan Stoian, alături de Anca-Ioana Andrieș, Briana-Eleni Hagi și Luisa-Elena Vasile, care ocupă funcțiile de vicepreședinte, și Amalia-Maria Pisică, noul secretar executiv. Având echipa completă, Biroul executiv începe demararea proiectelor, debutând cu îndrăgitul „Combinând pasiunea și cariera”. Cele două domenii prezentate în cele două sesiuni au fost arhitectura și științele politice. Invitații, două studente de la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”, Livia Călin și Andreea Pîndichi, respectiv Decanul Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul UOC, domnul profesor Emanuel Plopeanu, au oferit informații importante care au îndrumat elevii participanți, oferindu-le o perspectivă diferită și sfaturi relevante.

În luna ianuarie, Departamentul Vocațional din CȘE organizează un concurs de fotografie. Elevii mirciști au răspuns întrebării „Ce este pentru tine fericirea?”, propusă de Consiliul Școlar al Elevilor și au trimis numeroase fotografii. În urma votului elevilor organizat pe platforma de Instagram a Consiliului, câștigătorii au fost premiați cu două carduri de memorie.

Departamentul de proiecte extrașcolare a fost, de asemenea, activ, organizând un webinar despre Cybersecurity, tematică de care elevii s-au arătat cu adevărat interesați. Consiliul își încheie activitatea în primul semestru prin colaborarea cu Direcțiunea CNMB în scopul distribuirii, colectării și dezbaterii feedback-ului semestrial, având ca scop final crearea unui climat educațional pozitiv pentru toți factorii implicați.

Discuțiile cu aceștia continuă și în semestrul al II-lea, dorindu-se soluționarea oricărei probleme ridicate deopotrivă de elevi sau de profesori. În curs de derulare este proiectul „Hai la educație!” ce are ca temă principală educația sexuală. Prima parte a demersului o constituie o prezentare generală a anatomiei umane, modul susținut de doamna profesor Loredana-Elena Tănase. Al doilea și al treilea modul vor avea ca facilitatori specialiști din sfera juridică și cea de sănătate mentală, care să le ofere elevilor mirciști o perspectivă mai amplă asupra educației sexuale. Al patrulea modul va fi susținut de către doamna asistentă, care va purta o discuție cu cei interesați și le va răspunde la orice întrebări vor ridica elevii în timpul sesiunii.

Consiliul își dorește să încheie anul școlar curent printr-un proiect de promovare a drepturilor și a obligațiilor aferente calității de elev prin distribuirea unor postere informative în școală. Bineînțeles, este planificată și distribuirea formularelor de feedback semestrial, care vor contura o imagine de ansamblu a respectării drepturilor elevilor în CNMB și a activității corpului profesoral. Direcțiile strategice ale CȘE CNMB au fost diverse, atingând atât zona de reprezentare specifică, cât și domenii conexe, de informare pentru sănătate, orientare vocațională, proiecte extrașcolare.

Complexitatea activității CȘE și continua promovare a demersurilor pe pagina de Instagram a dus la creșterea interesului elevilor pentru activitatea Consiliului, deci o mai bună reprezentativitate la nivel școlar. Structura de reprezentare a elevilor își dorește continuarea strânsei colaborări cu toți actorii implicați, astfel încât elevilor din liceu să le fie rezolvate problemele, să le fie ascultate doleanțele și sugestiile, scopul final fiind crearea unui climat educațional propice.

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner