zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

ZăriAlbAstre2021: „Cheia spre succes în viziunea unui olimpic C.N.M.B admis la Harvard“ de Darius Mărdaru, clasa a XII-a D

ZăriAlbAstre2021: „Cheia spre succes în viziunea unui olimpic C.N.M.B admis la Harvard“ de Darius Mărdaru, clasa a XII-a D

Redăm în cele ce urmează articolul scris de Darius Mărdaru, clasa a XII-a D, publicat în numărul 1 din anul X al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei. 

Darius Mărdaru este olimpicul C.N.M.B. care anul acesta se pregătește pentru examenul de bacalaureat. Premiile obținute de Darius în ultimii ani sunt extreme de valoroase: medalie de argint la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, 2017, Olanda, medalie de argint la Olimpiada Internațională de Științele Pământului, 2019, Coreea de Sud, premiul I la Olimpiada Naționala de Chimie, 2019, mențiune MEN la Olimpiada Națională de Știintele Pământului 2018 și 2019 și la Olimpiada Națională de Chimie 2018. 

Darius ne mărturisește despre cheia succesului, așa cum o numește el, pe care susține că a găsit-o în cel mai prestigios Colegiu Național din Dobrogea.

Cu siguranță omul sfințește locul, iar atmosfera motivantă din cadrul colegiului se datorează profesorilor care transmit elevilor valorile educației și între care există o sinergie extraordinară. Dincolo de tactul pedagogic și de cunoștințele bogate ale profesorilor pe care le-au împărtășit cu noi, elevii, eu am putut simți cum domnii profesori se interesează de bunăstarea noastră, de felul în care ne simțim, în care înțelegem materia predată, dorind să ne răspundă la orice curiozitate. 

Luând în considerare faptul că ultimii doi ani ai vieții liceale i-am petrecut în mediul online, grija și dedicarea profesorilor, precum și atmosfera colaborativă pe care am construit-o împreună au rămas aceleași, simțindu-le dincolo de tehnologiile folosite la orele online. Cred că orice nouă etapă a vieții este întâmpinată cu multe emoții, entuziasm și curiozitate. În această categorie poate intra și liceul care a reprezentat poarta spre continuarea procesului de învățare, spre noi aventuri, noi prietenii, dar și spre procesul de maturizare.

Pentru mine, Colegiul Național «Mircea cel Bătrân» a reprezentat mai mult decât atât: locul în care am reușit să mă autodepășesc, să învăț atât multă teorie, cât și lucruri practice necesare devenirii ulterioare, locul care m-a motivat să desăvârșesc aria cercetării și apropierea de științele exacte, dar și locul în care am legat prietenii pe viață. 

Speranțele și așteptările devin din ce în ce mai mari la terminarea ciclului gimnazial. Cred că baza solidă de cunoștințe construită în gimnaziu datorită pregătirii pentru participarea la multe olimpiade și concursuri m-a făcut să am încredere mai departe și, de aceea, am aspirat să dobândesc noi cunoștințe și să pătrund în profunzime aria științelor exacte. Pregătirea teoretică a fost realizată într-un mod profesional, existând mereu o plăcere în a învăța și a dori să aflu mai mult, plăcere inspirată în special de doamna profesoară Dumitru Monica. 

Prin urmare, liceul a reprezentat pentru mine izvorul de cunoaștere și de învățare, practic cheia spre succes, atât către cel academic, cât și către cel al dezvoltării personale. Totodată, am conștientizat importanța ambiției, a răbdării și a pasiunii pentru atingerea obiectivelor. Visul american a devenit acum o realitate pentru mine când am fost admis la Harvard și Columbia cu bursă totală. Această performanță reprezintă și o nouă provocare, considerându-mă în continuare un reprezentant al Colegiului Național «Mircea cel Bătrân», care poartă cu mândrie valorile însușite de la profesorii mei și le împărtășește celor din jur, împreună cu cel mai important câștig: spiritul mircist.“, de Darius Mărdaru, clasa a XII-a D

Sursă foto: Pinterest

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 1, anul X, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 

Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner