zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

ZăriAlbAstre2021: „Prima mea calificare la olimpiada națională“ de George-Mihai Tega, clasa a VI-a B

ZăriAlbAstre2021: „Prima mea calificare la olimpiada națională“ de George-Mihai Tega, clasa a VI-a B

Redăm în cele ce urmează articolul scris de George-Mihai Tega, clasa a VI-a B, publicat în numărul 1 din anul X al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei. 

„Încă de mic am fost fascinat de telefoane, tablete, laptopuri și calculatoare, dar în momentul în care am început orele de informatică la școală, totul a căpătat un alt sens. Am descoperit că poți rezolva probleme de matematică prin rularea unui program făcut de tine. Am pornit de la probleme mai simple și, treptat, după ce am căpătat mai multe cunoștințe, am început să rezolv unele mai dificile. 

Participarea la olimpiadă a fost o provocare pentru mine și o modalitate de a-mi testa cunoștințele în condițiile în care mie îmi plac concursurile. Bineînțeles că asta a însemnat un antrenament mai intens, dar am avut un mentor bun, doamna dirigintă Gearâp Mihaela, și un coleg bun cu care mai schimbam idei, Stoica Antonio. Dintre toate etapele cea mai dificilă a fost cea județeană și nu numai datorită gradului mai mare de dificultate a problemelor, dar și din punctul de vedere al dotării laboratorului de informatică, deoarece calculatorul nu putea rula programul și a trebuit să-l simplific de mai multe ori.

Credeți-mă, suntem foarte norocoși cu laboratoarele de informatică din colegiul nostru! Calificarea la etapa națională m-a bucurat foarte mult, dar sunt puțin dezamăgit de anularea acesteia și consider că ar fi fost suficientă o amânare. Cu toate acestea, eu continui să mă antrenez și sunt gata să o iau de la capăt anul viitor.“, de George-Mihai Tega, clasa a VI-a B

Sursă foto: Revista Zări Alb Astre

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 1, anul X, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 

Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner