zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

ZăriAlbAstre2021: „Consiliul Școlar al Elevilor în 2020-2021“ de Andreea-Augustina Constantin, clasa a XI-a B, și Alin-Andrei Barna, clasa a X-a B

ZăriAlbAstre2021: „Consiliul Școlar al Elevilor în 2020-2021“ de Andreea-Augustina Constantin, clasa a XI-a B, și Alin-Andrei Barna, clasa a X-a B

Redăm în cele ce urmează articolul scris de Andreea-Augustina Constantin, clasa a XI-a B, și Alin-Andrei Barna, clasa a X-a B, publicat în numărul 1 din anul X al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei.

Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național «Mircea cel Bătrân» din Constanța și-a desfășurat activitatea cu aceeași intensitate ca în anul școlar precedent, debutând cu evidenta organizare internă; a înființat trei departamente, printre care se remarcă C.Ș.E. Junior, departament suport pentru reprezentarea elevilor din cadrul gimnaziului mircist. De asemenea, departamentul extrașcolar și cel vocațional au debutat cu diverse proiecte, printre care se numără «Cafeneaua virtuală» și concursuri de cultură generală. 

Una dintre colaborările principale ale consiliului a fost cea cu UMF Cluj-Napoca, care a inițiat «Profilaxia carierei dentare», un proiect dedicat orientării școlare și profesionale. I se adaugă acestuia și activitatea derulată la nivelul liceului în colaborare cu cabinetul școlar psihologic, desfășurată în mediul virtual, având drept finalitate dezvoltarea personală a elevilor. 

Cu prilejul zilei naționale a României, mirciștii au continuat activitatea «Inspirație românească de poveste», un bun prilej pentru aceștia pentru a-și exprima gândurile patriotice. 

Realizarea, diseminarea, interpretarea și prezentarea feedback-urilor semestriale au cântărit mult în activitatea consiliului. Astfel, membrii biroului executiv, într-o ședință comună cu direcțiunea, au prezentat părerile elevilor despre actul și mediul educațional, reușind să găsească soluții împreună pentru problemele sesizate de elevi. 

Observând dificultatea elevilor în a-și alege universitatea unde să învețe și domeniul în care să profeseze le-am propus colegilor noștri proiectul «Combinând pasiunea și cariera», care a avut două ediții până acum – inginerie și medicină. Acestea s-au bucurat de aprecieri venite atât din partea elevilor, cât și din partea presei scrise. 

Proiectul cultural «Dobrogea, mozaic cultural» a fost un real succes, la care au participat mari personalități aromâne, tătare, etc. Videoclipurile realizate au contribuit la patrimoniul etno-cultural al liceului, dar și la îmbogățirea cunoștințelor elevilor mirciști despre istoria locală. 

Am considerat absolut necesar să marcăm aniversarea celor 125 de ani de la înființarea instituției, așa că am conceput un proiect ce a avut ca scop cunoașterea noțiunilor generale privind istoria colegiului. 

În acest mandat, CȘE CNMB a avut un progres semnificativ în activitatea de reprezentare, lansând chestionare cu rol consultativ pentru a afla nevoile și dorințele colegilor noștri. Prin urmare, au avut loc ședințe cu consilierii școlari și direcțiunea, astfel făcându-se pași importanță în îmbunătățirea climatului educațional mircist.“, de Andreea-Augustina Constantin, clasa a XI-a B, și Alin-Andrei Barna, clasa a X-a B

Sursă foto: Revista Zări Alb Astre

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 1, anul X, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 

Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner