zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

ZăriAlbAstre2021: „Voluntariatul“ de Maria Bărbulescu, clasa a X-a A

ZăriAlbAstre2021: „Voluntariatul“ de Maria Bărbulescu, clasa a X-a A

Redăm în cele ce urmează articolul scris de Maria Bărbulescu, clasa a X-a A, publicat în numărul 1 din anul X al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei.

„Se spune că anii de liceu sunt cei mai frumoși ani din adolescență, anii în care fiecare descoperă cine este și pe ce drum alege să meargă în viață, anii în care fiecare trăiește noi experiențe, încearcă lucruri noi și-și adună amintiri ce vor dura o viață întreagă.

Înainte să înceapă pandemia am organizat alături de colegii mei de clasă și de doamna dirigintă o activitate prin care, în fiecare an de sărbători, ofeream copiilor de la «S.O.S. Copiii Străzii» cadouri. A fost tot timpul un moment emoționant, atât pentru noi, cât și pentru cei mici. Copiii au venit tot timpul cu un spectacol pregătit pentru noi, în cadrul căruia cântau sau spuneau diverse poezii.

Mă gândesc și acum cu drag la acele momente și mă bucur că un gest atât de mic făcut de noi a adus zâmbete pe fețele copilașilor. Cu toate că perioada pe care o trăim nu ne permite să ne desfășurăm activitățile așa cum ne-ar plăcea, există oportunități și noi experiențe la tot pasul. Un lucru care a adus o bucățică de normalitate în viața mea în această perioadă a fost voluntariatul.

Recent mi-am început activitatea de voluntariat în cadrul organizației «Ajungem mari», o organizație la nivel național care susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Voluntarii din acest program lucrează cu copiii și-i ajută cu lecțiile pentru școală, sunt organizate diverse ateliere pentru dezvoltarea personală sau tot felul de proiecte variate care vin în sprijinul celor mici.

De câteva luni, lucrez săptămânal online la română cu un băiețel de clasa a III-a de la un centru de plasament. De multe ori intră la activitate de pe un telefon, dar asta nu-l împiedică să profite de această oportunitate de cunoaștere.

Pe zi ce trece observ că-și dorește să învețe mai mult și de câteva ori chiar m-a rugat să stăm peste program pentru a lucra mai mult. Ora aceea pe care o dedic acestei activități schimbă în bine viața unui copil. Uneori este mai ușor să trăim într-o bulă, deconectați de la ceea ce se întâmplă în lume, însă voluntariatul te ajută să te lovești de toate aspectele lumii în care trăim, să înțelegi problemele și punctele vulnerabile ale societății și nu în ultimul rând, să te înțelegi pe tine.

Uneori, puținul poate însemna mult.“, de Maria Bărbulescu, clasa a X-a A

Sursă foto: Revista Zări Alb Astre

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 1, anul X, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 

Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner