zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

ZIUA de Constanța: „Echipa constănțeană care a obținut premiul de argint la Thales Tech Challenge“ de Simona Anghel

ZIUA de Constanța: „Echipa constănțeană care a obținut premiul de argint la Thales Tech Challenge“ de Simona Anghel

Articol preluat de pe ZIUA de Constanța (2020)

Cei cinci membri ai echipei 3psilon din România care a câștigat premiul de argint la competiția internațională „Thales Tech“ sunt toți constănțeni și anul trecut au absolvit cele mai bune licee constănțene, devenind studenți în universități naționale de top.

Patru din cei cinci sunt absolvenți ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“Teo Moraru, Ionuț Oțelea, George Prodan și Diana Mihai, iar Diana Elena Popescu a absolvit Liceul Teoretic „Ovidius“.

Cu excepția lui George Prodan, care acum este student la  Facultatea de Matematică și Informatică a Universității „Ovidius“ din Constanța, și a Dianei Mihai, studentă la UMF „Carol Davilla“, ceilalți trei sunt studenți la Facultatea de automatică și calculatoare, Universitatea București.

Tinerii au participat cu un proiect care presupune crearea unor stații de încărcare independente de rețeaua electrică, utilizând sateliți plasați pe orbita geostaționară. Energia colectată  poate a fi folosită pentru alimentarea orașelor mari, dar și a mașinilor electrice, prin punctele de încărcare plasate pe autostrăzi.

Prototipul proiectului poate fi vizionat aici.

În cadrul competiției „Thales Tech Challenge“ au participat 380 de echipe, formate în baza înregistrării pe platformă a 2.000 de studenți, din 200 de universități, din nouă țări diferite. Acestea au intrat într-un program de mentorat asigurat de 60 de experți Thales. În etapa finală, au fost selectate 9 echipe, câte una din fiecare țară participantă. Echipele finaliste au realizat un video cu o durată de 3 minute, care a fost analizat de un juriu internațional din perspectiva următoarelor criterii: 1) inovare, 2) importanță și prioritate, 3) relevanță, 4) fezabilitate, 5) impact,  6) claritate, 7) calitatea și exhaustivitatea livrabilului.

Thales Group este o companie multinațională franceză care proiectează și construiește sisteme electrice și oferă servicii pentru piețele aerospațiale, de apărare, de transport și de securitate.

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Sursă: ZIUA de Constanța

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner