zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

ZăriAlbAstre2018: „Ce se mai zărește-n zări“ de Mara Mihai, clasa a XI-a E

ZăriAlbAstre2018: „Ce se mai zărește-n zări“ de Mara Mihai, clasa a XI-a E

Redăm în cele ce urmează articolul scris de Mara Mihai, clasa a XI-a E, publicat în numărul 1 din anul VII al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei. 

„Cred că toți avem acel serial, film… sau carte care ne inspiră într-un fel sau altul, ne conturează un vis despre viitor. Sigur, dar știți și acel moment când vă imaginați cum v-ar fi viața dacă ar fi ca cea a personajelor? Tot ce pot să spun.. este că acest mic vis a fost creionat prin niște «Zări Alb Astre», dar vă voi povesti despre asta un pic mai târziu. 

Înainte de a intra în liceu, mă uitam la «Smallville», un serial ce cuprindea Science-Fiction. Ceea ce mă atrăgea în mod deosebit, era cum fiecare eveniment devenea publicat în revista școlii de către personajele care lucrau în redacție, ca, mai apoi, ele să ajungă să lucreze la prestigiosul New York Times. La începutul clasei a IX-a când am aflat de «Zări Alb Astre», în ciuda dorințelor mele de a lua parte într-o redacție, mă gândeam că ar fi trebuit să mă impun, să iau interviuri sau să redactez cine-știe-ce, în condițiile în care la acea vreme mi-era teamă de orice provocare și simțeam că nu aș ști nimic. Nu aveam încredere, eram sceptică, mi-am zis că oricum n-aș fi putut și am ales să ignor. Totuși, pasiunea mea fiind scrisul, un timp mai târziu am realizat că pot colabora cu redacția prin ceea ce scriam pur și simplu din pasiune. Și așa mi-am început parcursul în revistă, ca astăzi să fiu redactor-șef, și așa am și realizat că totul poate fi atins și de «nesperiat» dacă este făcut cu pasiune.

Adevărul este că nimic din ceea ce credeam nu e adevărat. Adevărul… este că aici chiar există definiția echipei; suntem un colectiv plăcut și unit, avem posibilitatea de a discuta și de a ne spune părerile franc, iar lucrul acesta eu îl văd constructiv. Toți încercăm să transmitem ceea ce contează și încercăm să valorificăm performanța și frumosul. Și, dacă tot veni vorba de performanță, mereu încercăm să punem în lumină cât mai bine «Mircea Proiectelor», o secțiune dedicată performanțelor elevilor mirciști. Desigur, fiecare având sarcina lui și lucrând cu grijă și devotament, ne dorim mereu să accentuăm prin articolele noastre meritele acestui colegiu cu elevii și profesorii lui deosebiți… și dorindu-ne asta, revista cuprinde și secțiuni precum «Cronicile realului» sau «Pixeli și tinere pixuri». De-a lungul timpului, revista a fost structurată în diferite feluri prin diferite moduri, iar din anul 1946 când s-a lansat pentru prima dată și până acum, un lucru a rămas la fel; și anume: creativitatea. 

Pot să spun că mă bucur că am reușit, ușor-ușor, să mă strecor în această revistă, mă bucur că m-am înșelat la început și mă bucur că acum pot zice că aici nu există reproş, ci doar ajutor. Aici se depune multă muncă demnă de apreciat, muncă care ne face să fim mândri. Suntem toți o mare familie ale cărei porți sunt mereu deschise.“, de Mara Mihai, clasa a XI-a E

Sursă foto: Revista Zări Alb Astre

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 1, anul VII, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 

Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner