zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

ZăriAlbAstre2017: „«Încrederea în sine a adolescentului» de Germain Duclos, Danielle Laporte și Jacques Ross“ de Daria-Ioana Băiașu și Ana-Maria Tudose, clasa a X-a D 

ZăriAlbAstre2017: „«Încrederea în sine a adolescentului» de Germain Duclos, Danielle Laporte și Jacques Ross“ de Daria-Ioana Băiașu și Ana-Maria Tudose, clasa a X-a D 

Redăm în cele ce urmează articolul scris de Daria-Ioana Băiașu și Ana-Maria Tudose, clasa a X-a D, publicat în numărul 1 din anul VI al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei. 

„Printr-un amestec din anii vârstei ingrate, cartea «Încrederea în sine a adolescentului», de Germain Duclos, Danielle Laporte, Jacques Ross dezvăluie relația din familia oricărui copil. Volumul apărut în 2009 la editura House of Guides Publishing Group aparține domeniului de referință psihologie și vine spre noi cu un mesaj clasic: cunoaște-te pe tine însuți! 

De-a lungul liceului ne schimbăm, iar această schimbare ne ajută să dobândim mai multă încredere în noi. Cei trei autori propun întâlnirea cu secretele încrederii, cunoașterii, viitorului și pașii principali prin care poți intra în adâncul ființei tale și iți poți construi stima de sine. Când mă gândesc la încrederea de sine, îmi vine în minte un traseu plin de coborâșuri și urcușuri! 

Așa cum spun autorii, un astfel de drum înseamnă să întâlnești persoane cât mai interesante ce te pot influența poate negativ sau poate pozitiv… Pe parcursul acestei călătorii tu trebuie să îți formezi un caracter puternic, care să te ajute sa îți câștigi locul în societate. În cele 4 capitole se lucrează la acest drum, la drumul și călătoria ta.

Astfel, un prim aspect ce merită discutat ar fi familia, care are un rol important în formarea armonioasă a adolescentului. Aceasta trebuie să îi ofere iubirea, sprijinul și încrederea de care are nevoie. Într-o familie, tânărul trebuie să dețină acea libertate necesară în ceea ce privește viața socială. Dar această libertate trebuie câștigată! Știm că e greu, dar el trebuie să țină cont de anumite norme, reguli clare ce privesc educația și care relevă acea tendință pe care copilul o are de a nu respecta ceea ce i se spune. În ceea ce privește un astfel de comportament, adolescentul trebuie să suporte consecințele și să înțeleagă dacă a încălcat o anumită limită.

Un al doilea aspect aprofundat este influența societății asupra formării unui tânăr. Societatea din zilele noastre se transformă rapid, iar valorile de bază nu mai sunt îndeplinite. Este important ca adolescentul să se afirme prin personalitate. De asemenea, este necesar să încerci să devii autonom, să fii capabil să îți afirmi limitele, să îți argumentezi o opinie și să exprimi deschis ceea ce simți fără niciun fel de reținere. De multe ori lumea văzută de tineri diferă foarte mult de cea cu care s-au obişnuit părinţii. Importanța socializării este una crucială pentru dezvoltarea oricărui adolescent. Prin ea, un copil învață să devină un om complet, adaptat vieții și grupurilor din care face parte. Valorile, modul de viață și concepțiile se transmit doar prin socializare, fiind necesare pentru o integrare a individului în anturaj. Așadar, socializarea este acel proces prin care un copil își dezvoltă gândirea ce vizează modalitățile de participare la viața socială, raționalizarea posibilelor consecințe, responsabilitatea și, în final, maturizarea. 

De aici încolo drumul lecturii și al autocunoașterii îți aparține, dar noi îți promitem că această carte îți va schimba cu siguranță stilul de  viață și mentalitatea. O puteți comanda pe Libris.ro sau Librarie.net!

Spor la lectură!“, de Daria-Ioana Băiașu și Ana-Maria Tudose, clasa a X-a D

Sursă foto: Revista Zări Alb Astre

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 1, anul VI, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 

Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner