zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

ZăriAlbAstre2013: „Mirror, mirror in the hall …“ de Cristina Cucoaniş, clasa a X-a E

ZăriAlbAstre2013: „Mirror, mirror in the hall …“ de Cristina Cucoaniş, clasa a X-a E

Redăm în cele ce urmează articolul scris de Cristina Cucoaniş, clasa a X-a E, publicat în numărul 2 din anul II al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei. 

„Prezentată în fiecare an bobocilor de către domnul profesor de istorie Mihai Lupu ca o piesă de artă la întreţinerea căreia a contribuit însuşi dumnealui, oglinda cu margini aurii din holul de la etajul II atrage deseori atenţia mirciştilor. Impresionând nu numai prin vechimea sa, dar şi prin aerul său impunător, aceasta întoarce toate privirile. 

Se pare că elevii liceului «Mircea» ştiu cum să aprecieze o piesă de artă cu o încărcătură istorică şi poetică deosebită. Astfel, zi de zi, pauză de pauză, poţi vedea cum grupuri-grupuleţe se opresc în faţa acesteia, examinând-o. De cele mai multe ori, toţi se îndepărtează cu capul mai sus şi cu un zâmbet pe buze, dovadă, desigur, a încântării produse de utilitatea obiectului. (Gurile rele spun că la asta contribuie şi dramul de narcisism al mirciştilor, dar noi ne încredem în spiritul lor de observaţie şi autoapreciere). Zilnic, «vedetei» i se fac şi o grămadă de poze, în care… se mai întâmplă să apară şi fotograful, care, evident, arată impecabil. 

Lăsând la o parte aceste exerciţii de autoadmiraţie, le-am pus câtorva elevi ai liceului întrebarea: Este poza în oglinda de la etajul II un «must-have» ? Răspunsurile au variat. Câţiva au zis, în apărarea lor, că o fac doar din pur amuzament, alţii au afirmat că decorul cuprins în poza din oglindă este specific C.N.M.B. şi ne reprezintă. Cineva a spus că «piţipoancele» care au nevoie de doza lor zilnică de poze optează pentru oglinda din hol pentru că background-ul din baie nu este suficient de încântător. Majoritatea a afirmat, însă, rece, că «poza în oglindă nu este o necesitate» sau că «eu nici nu am o astfel de poză» sau că «se poate trăi şi fără». S-avem pardon, vă înşelaţi! 

Adevărul este că oglinda, cu vechimea şi paloarea sa, creează un contrast deosebit cu modernitatea şi culoarea hainelor etalate de elevele model(e) pe parcursul anilor şcolari. Rămâne de văzut, odată cu anii, odată cu generaţiile, dacă va exista vreodată cineva care să fie fascinat şi de petele negricioase ale oglinzii, care închid în ele câte o veche poveste.“, de Cristina Cucoaniş, clasa a X-a E

Sursă foto: pexels.com

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 2, anul II, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 

Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner