zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

ZăriAlbAstre2013: „Tăticul Satirei și al Caterincii la Plesneală“ de Ioana Capotă, clasa a XI-a B

ZăriAlbAstre2013: „Tăticul Satirei și al Caterincii la Plesneală“ de Ioana Capotă, clasa a XI-a B

Redăm în cele ce urmează articolul scris de Ioana Capotă, clasa a XI-a B, publicat în numărul 2 din anul II al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei. 

„La festivitatea de premiere a concursului Literatur@ l-am cunoscut pe Eduard Sorin Manta, câştigătorul Premiului I la categoria Text satiric. «Dat fiind faptul că sunt relativ deştept, încă din fragedă pruncie harul meu de a zămisli slove a devenit un fel de a doua natură. Asta a fost una din cele mai stranii propoziţii pe care le-am scris vreodată, dar mi s-a blocat butonul de backspace, aşa că am s-o las aşa.», spune el pe blogul personal. 

Studiindu-l, am ajuns la concluzia că… tipul e destul de bazat: a scris două cărţi de literatură, (acum nu le vede ca fiind cine ştie ce, era mic, în clasa a IV-a şi, respectiv, a VI-a, un ciutan, aşa că se autodenunţă: «Chiar şi după standardele mele deosebit şi binecunoscut de joase, cărţile acelea au fost pur şi simplu proaste»). Are un studio de web design din care face bani, se laudă cu un Audi A4 2012 Facelift argintiu închis metalizat, manager editor pe blog este chiar iubita lui, face portrete – getaportrait.org (şi de-aici se pare că face bani!) –, mama lui este profesoară şi blogăreşte şi dânsa. Ne-a spus clar: se aştepta să câştige la concursul Literatur@. (Am aflat că, între timp, Eduard a luat BAC-ul, primul pe toată Medgidia!) 

Cât despre blogul lui, este cel puţin random. Judecând după felul în care scrie, ai spune că are fie ADHD, fie o imaginaţie revoltător de bogată, care dă pe dinafară de cât de bogată e. Se vede că-i place să se joace cu vorbele, se vede că foloseşte un tip mai rar de caterincă şi-o foloseşte până la epuizare. Ca să fiu subiectivă până la capăt, după ce am vorbit cu el şi am citit pe blogul său (www.3dy.ro) câteva articole (şi descrierea de la secţiunea «Autor» unde-şi etalează obiectele personale, talentele, realizările şi lucrurile pe care are de gând să şi le cumpere în următorii 5-10 ani – un penthouse luxos, modern şi cu terasă, un Volkswagen Passat şi altele), mi-am permis să-l cataloghez în felul următor: antreprenorul narcis/artist. O spun cu admiraţie, se vede că a depus o cantitate considerabilă de muncă şi o altă grămadă de talent şi pricepere în toate lucrurile astea pe care le-a făcut şi le face şi cred că o să vedem şi auzim în viitorul apropiat şi mai multe despre Eduard Manta. 

După ce aţi citit unul dintre textele trimise la minunatul nostru concurs, dacă vreţi mai mult… fuguţa pe Net! 

Blogul pe care postează «băşcălii absurde» şi-l descrie astfel: «Blogul acesta are stil. Are personalitate. Are o limbă ascuţită, o minte fraudulos de ageră şi un sânge de viking care îi curge prin vene.»“, de Ioana Capotă, clasa a XI-a B

Sursă foto: Revista Zări Alb Astre

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 2, anul II, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 

Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner