zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

ZăriAlbAstre2013: „Vama sub lumini de Oscar“ de Alexandra Mişcă, clasa a XI-a B

ZăriAlbAstre2013: „Vama sub lumini de Oscar“ de Alexandra Mişcă, clasa a XI-a B

Redăm în cele ce urmează articolul scris de Alexandra Mişcă, clasa a XI-a B, publicat în numărul 2 din anul II al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei.

„De ce Vama? Pentru că e locul în care se adună în fiecare vară oameni de toate felurile, care îşi îmbină creativitatea, umorul, buna-dispoziţie şi timpul liber, totul pentru ca timp de 8 zile să învăţăm să fim artişti. 

De ce lumini? Pentru că sunt un element vital în realizarea tipului nostru de artă. 

De ce Oscar? Pentru că ţinta oricărui artist fotograf este acel trofeu care pare de neatins, dar care străluceşte în reveria noastră de fiecare zi.

Am participat la un altfel de festival de fotografie şi film. Unul care a avut prima ediţie cu 4 ani în urmă, revenind cu câte una mai bună în fiecare an. 10 workshop-uri cu discuţii teoretice şi cu activitate practică, 18 vernisaje, 7 seminarii, 5 concerte şi peste 20 de proiecţii de filme româneşti sau documentare National Geographic, de asta au avut parte cei înscrişi la ediţia din 2013 a VSLO, care s-a desfășurat în perioada 16-24 August, fiind organizată de NEW AD ZONE în colaborare cu 4K BROADCAST SOLUTIONS. 

La VSLO am aprofundat noţiunile de tehnică fotografică şi am învăţat că o fotografie reuşită nu este neapărat acea imagine care place sau este corect realizată, ci aceea al cărei mesaj îţi rămâne în minte. O săptămână am putut să testăm echipamentul Nikon şi am avut la dispoziţie lumini pentru a ne crea propria schemă de iluminare de studio. Am avut ocazia să interacţionez cu profesioniştii care câştigă bani din fotografie şi cu lectorii cursurilor, dar şi cu amatori. Toţi erau deschişi, iar hobby-ul comun era mereu un motiv de conversaţie. 

Organizarea a fost aproape perfectă… Am zis «aproape», deoarece singurul lucru care nu se respecta era programul, discuţiile lungi despre fotografiile de la practică ale fiecărui cursant terminându-se, de cele mai multe ori, la ore târzii din noapte. În acelaşi timp, într-o altă locaţie, se ţineau cursuri despre «Producţie şi regie», «Producţie documentară», «Imagine şi lumină pentru film», «Sunet» şi «Editare video»

Sunt aproape sigură că am fost cel mai tânăr participant.“ de Alexandra Mişcă, clasa a X-a B

Sursă foto: Revista Zări Alb Astre

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 2, anul II, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 

Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner