zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

ZăriAlbAstre2013: „Seminarii de creaţie“ de Corina Spătaru, clasa a XI-a B

ZăriAlbAstre2013: „Seminarii de creaţie“ de Corina Spătaru, clasa a XI-a B

Redăm în cele ce urmează articolul scris de Corina Spătaru, clasa a XI-a B, publicat în numărul 1 din anul II al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei. 

„În decembrie 2012, Universitatea «Andrei Şaguna» din Constanţa a lansat proiectul «Seminarii de creaţie pentru viitorii jurnalişti şi comunicatori» adresat elevilor din toate liceele constănţene. Întâmpinat cu interes şi de către mircişti, proiectul, aflat acum în derulare, ne oferă posibilitatea de a ne instrui despre modul de realizare a presei scrise, a jurnalismului de televiziune, dar şi a noilor media. De asemenea, programul urmăreşte iniţierea elevilor în realizarea practică a materialelor de presă şi în metodele şi mijloacele de comunicare cu presa.

Cei peste 30 de elevi ai C.N.M.B. implicaţi în proiect, printre care mă număr şi eu, au ocazia să experimenteze calitatea de jurnalist în cadrul celor patru module (Jurnalism TV, Presa scrisă, Jurnalism online şi Comunicarea cu presa) desfăşurate în paralel, sub forma unor ateliere de lucru. Atelierele au un caracter informativ şi, mai ales, interactiv, cursanţii participând la aplicaţii prin care îşi pun în practică talentul şi cunoştinţele acumulate. 

De asemenea, în cadrul cursurilor au loc şedinţe de redactare, în care elevii îşi pot alege teme pe baza cărora realizează materiale de presă, sunt prezentate şi evaluate lucrări realizate de ei, sunt simulate conferinţe de presă.

Prin urmare, acest proiect educativ iniţiat şi găzduit de Universitatea «Andrei Şaguna» ne oferă atât ocazia de a intra în contact cu mediul universitar, cât şi şansa de a experimenta

în provocatorul domeniu al jurnalismului şi comunicării.“ de Corina Spătaru, clasa a XI-a B

Sursă foto: Revista Zări Alb Astre

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 1, anul II, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 

Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner