Redăm în cele ce urmează articolul scris de Amalia Caraș, clasa a XI-a B, publicat în numărul 1 din anul II al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei.
„În timp ce Izel* caută în continuare acel ceva într-un nou articol, noi am vrut să cunoaștem oameni care l-au găsit deja și sunt binevoitori să ni-l împărtășească. Așa am dat peste Tamer Nurla, Victor Doca și Robert Manea, trei mirciști din a căror pasiune pentru inovație s-a creat «Trendul Tehnologiei».
Blogul băieților este echipat mai ceva ca Detective Gadget și updateaza constant despre orice e nou şi interesant în materie de electronice, într-o manieră cât mai accesibilă cititorilor. Intenția este, ne împărtășește Victor,«să le placă ceea ce descoperă pe blogul nostru și să fie atrași de acest domeniu al tehnologiei, pasiune pe care eu, Tamer și Robert o împărțim și care se află la baza acestui blog». «Dacă ținem cont de statistici, blogul stârnește curiozitatea multora, ajungând de la 50-60 de vizitatori, în primele zile, la 5000/ zi în 2013».
Lumea se schimbă, universal și individual. Progresul tehnologiei sau revoluție cyborgială a omenirii? Încă nu ne-am decis. Deocamdată, pe scara evoluției, «Ai ajuns unde trebuie»! Octavio Paz spune, în carte sa Marcel Duchamp, că «tehnologia este natura omului modern». La drept vorbind, oamenii moderni pot fi împărțiți în trei clase: cei care creează tehnologie, cei care folosesc profesionist tehnologia și cei care nu știu nimic despre ea, dar o folosesc că-i necesară. Indispensabilă și neutră, tehnologia este omniprezentă în viața de zi cu zi a omului modern. Vorbim de laptop-uri, smartphone-uri, tablete, iPod-uri, touchscreen, handsfree, Windows, Android, iOS, Siri, aplicații etc., cuvinte pe limba tuturor și ambrozia IT-iștilor. Da, novus homini folosește laptop-urile și telefoanele, dar câți înțeleg cu adevărat care-i treaba cu ele?!
Noile dispozitive, create de oameni pentru alți oameni, reușesc să revoluționeze lumea. Tehnologia este la jumătatea drumului dintre umanitate și natură, iar aici se nasc intrigile. Folosită inconștient, tehnologia stă ca un zid între cele două, și nu ca un pod, ca o legătură benefică. Ce trebuie să facem? Să înțelegem cum funcționează toate gadget-urile care ne înconjoară, iar «Trendul Tehnologiei» ne oferă exact cât să ne limpezească mințile. Şi, până data viitoare, vă lăsăm ca food for thought: «Viața va fi mult mai interesantă atunci când nu vom mai crea aplicații pentru telefoane mobile și vom începe să creăm aplicații pentru corpul nostru.» (Neil Harbisson, «I listen to color»).“, de Amalia Caraș, clasa a XI-a B
Sursă foto: Revista Zări Alb Astre
Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 1, anul II, din Biblioteca Virtuală
Citește și: