zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Lukáš Macek, directorul unei instituții de prestigiu din Franța, oaspete al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“

Lukáš Macek, directorul unei instituții de prestigiu din Franța, oaspete al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“

  • Facultatea despre care a vorbit domnul Lukáš Macek este una de prestigiu, Emmanuel Macron și Jacques Chirac – doi președinti ai Franței, scriitorul Albert Camus sau designerul Christian Dior fiind unii dintre absolvenții de renume ai acesteia.

Astăzi, 28 februarie 2023, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța a avut onoarea să-l găzduiască pe directorul Campusului European Sciences-Po din Dijon Lukáš Macek, care a fost însoțit de Andreea Palcu, responsabila biroului Campus France din București.

Evenimentul le-a oferit elevilor din clasele a XI-a și a XII-a ocazia să descopere oportunitățile de a studia în Franța, modalitatea obținerii burselor, precum și condițiile de admitere în cele șapte campusuri Sciences-Po din Franța: Le Havre Campus, Paris Campus, Poitiers Campus, Reims Campus, Nancy Campus, Dijon Campus și Menton Campus.

De asemenea, au fost menționate și avantajele Campusului European Sciences-Po din Dijon în comparație cu cel din Paris: șansele de a găsi o locuință sunt mai ridicate, atmosfera mai liniștită și mai familială, deși masteratele și doctoratele sunt urmate la Paris.

Cât despre admitere, aceasta constă în patru pași: evaluarea diplomei de Bacalaureat, a foii matricole din ultimii trei ani de studiu, a celor trei eseuri pe diferite teme și, în final, interviul în limba selectată de student sau franceză.

Lukáš Macek a subliniat că sistemul implementat sporește șansele de angajare în țări din afara Franței, având în vedere că studenții din anul III studiază în diferite țări: 40% dintre studenți sunt recrutați încă din timpul studenției și ocupă locuri de muncă în domenii variate precum administrație publică, social, marketing, drept sau chiar în Parlamentul European.

Sistemul de taxe este accesibil și diferențiat – 33% dintre studenții anului universitar 2021-2022 n-au plătit nicio taxă de școlarizare, acestea stabilindu-se în funcție de veniturile familiei. De exemplu, dacă acestea se încadrează sub 38.000€/an, școlarizarea este gratuită. În plus, există o varietate de burse atribuite pe categorii sociale, cum ar fi CROUS. Pentru mai multe informații, accesați site-ul Campus Bourses!

Sursă foto: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța -126 de ani

Citește și: Absolventul mircist Ștefan Paraschiv, amfitrionul unui eveniment de excepție despre Facultatea de Drept

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner