zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Caravana ASCB a ajuns la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“!

Caravana ASCB a ajuns la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“!

  • „Caravana ASCB“ este un O.N.G. studențesc ce are o expertiză de peste 15 ani și peste 390 de voluntari activi (conform ascb.ro/despre)

Vineri, 3 martie 2023, elevii claselor a XII-a ai Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța au fost întâmpinați de „Caravana ASCB“ a Asociației Studenților la Construcții din București. 

Prezentarea a fost susținută de cinci studenți ai Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole în fața mirciștilor din clasele a XII-a B, a XII-a C și a XII-a E.

„Proiectul are ca scop promovarea Universității Tehnice de Construcții din București și prezentarea acesteia în rândul elevilor din clasele terminale“, a declarat Gabriela Pîrvu, unul dintre protagoniștii activității.

De-a lungul orei alocate proiectului, cei cinci studenți au vorbit despre avantajele pe care un proaspăt absolvent de liceu le-ar putea avea dacă ar opta pentru această facultate. Au fost prezentate atât multiplele oportunități de dezvoltare de-a lungul anilor și de angajare după încheierea studiilor, cât și informații despre cazare și alte proiecte adiacente Caravanei.

„Clădim Caractere, Construim Viitorul“

Studenții au ținut o pledoarie despre materiile și cursurile facultății. Aceștia s-au arătat încântați de faptul că domeniul ales este unul de mare anvergură. Sectorul implică atât largi perspective spațio-temporale, cât și responsabilitate imensă.

Vorbitorii au punctat și exigența profesorilor, care nu numai că sunt serioși și motivați să obțină performanță, dar au și abilități didactice demne de admirație. Ceea ce face veritabilă această facultate este practica pe șantiere care poate dura între două și trei săptămâni, unde studenții au ocazia să aprofundeze abilitățile necesare pe piața muncii din construcții.

O profesie în construcții ar putea fi potrivită unei persoane căreia îi place să interacționeze cu oamenii și care își dorește să lucreze în natură. La urma urmei, nicio carieră nu poate fi de succes fără muncă și dăruire.

Sursă foto: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

Citește și: Lukáš Macek, directorul unei instituții de prestigiu din Franța, oaspete al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner