zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Reușite de excepție ale sportivilor constănțeni la baschet masculin!

Reușite de excepție ale sportivilor constănțeni la baschet masculin!

  • Echipa de baschet masculin a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța s-a calificat la Etapa Regională a Competiției „Olimpiada Națională a Sportului Școlar“, care s-a desfășurat în perioada 9-11 martie și a fost găzduită de Sala Clubului Sportiv Școlar Tulcea.

Clubul baschetbaliștilor este îndrumat de prof. Gheorghe Moraru și are în componența sa următorii jucători:

  • Mihai Călințaru (căpitan);
  • Mihai Avram;
  • Andrei Călințaru;
  • Denis Cioară;
  • Andrei Dobre;
  • Idris Gafar;
  • Rareș Moise;
  • Răzvan Ocheșel;
  • Denis Pață;

Prima adversară a mirciștilor a fost echipa de baschet a CSȘ Buzău calificată la „regionale“, înfruntându-se în prima partidă a celei de-a doua etape a programului, desfășurată pe 10 martie. Meciul s-a dovedit a fi o victorie clară cu scorul de 84-44 în favoarea echipei colegiului constănțean, conform surselor zarialbastre.ro.

Turneul a continuat cu etapa a treia din program care a avut loc în aceeași zi. Mirciștii i-au întâlnit pe sportivii CSȘ Focșani într-o partidă ce s-a dovedit a fi mult mai strânsă. Deznodământul, însă, a fost favorabil elevilor constănțeni, câștigând cu scorul de 85-60, conform surselor zarialbastre.ro.

Soarta competiției avea să fie conturată în ultimele două etape ale fazei regionale, desfășurate pe 11 martie. Constănțenii mai aveau două meciuri de jucat contra CSȘ Tulcea, respectiv CSȘ Brăila. Disputele au fost intense, însă mirciștii au învins în ambele meciuri, cu scorurile de 86-49, respectiv 79-52, conform surselor zarialbastre.ro.

Elevii Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța au terminat turneul triumfători, ieșind victorioși din toate meciurile disputate și câștigând turneul. Mirciștii au demonstrat din nou motivul pentru care sunt elevii acestui colegiu: dorința de orientare spre performanță și spre evoluție.

Căpitanul echipei de baschet s-a remarcat prin evoluțiile sale admirabile și a fost numit „Cel mai tehnic jucător“ al etapei. Acesta a binevoit să dezvăluie secretele reușitei echipei:

R. Z. A.: Felicitări pentru rezultatele obținute! Care crezi că este cheia succesului vostru, ca grup?

Mihai Călințaru, căpitanul echipei: Cheia succesului, cred eu, a fost ambiția fiecărui jucător în parte. Rezultatul obținut este unul încântător pe care cu toții ni l-am dorit. Pe de o parte, ne-a ajutat să reușim faptul că am avut încredere unul în celălalt și că nu am renunțat în nicio clipă. Pe de alta parte, jucăm împreună de foarte mult timp și acest lucru s-a văzut pe teren. Îi mulțumim domnului profesor Gheorghe Moraru că a fost lângă noi să ne susțină și să ne ajute. 

Echipa de baschet a colegiului s-a calificat mai departe la Etapa Națională a Competiției, care va avea loc în perioada 23-26 martie și va fi găzduită de Liceul Sanitar „Antim Ivireanu“ din Râmnicu Vâlcea. Le urăm mult succes!

Sursă foto: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

Citește și: Performanță pentru Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“: Sportivii mirciști au câștigat cupa Olimpiadei Naționale a Sporturilor Școlare 2022-2023 la etapa județeană

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner