zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

ZăriAlbAstre2012: „Balul Bobocilor între cine ştie ce şi nu ştiu cum“ de Andreea Burnaz, clasa a IX-a A

ZăriAlbAstre2012: „Balul Bobocilor între cine ştie ce şi nu ştiu cum“ de Andreea Burnaz, clasa a IX-a A

Redăm în cele ce urmează articolul scris de Andreea Burnaz, clasa a IX-a A, publicat în numărul 2 din anul I al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei. 

„Cu siguranţă, cea mai uimitoare experienţă pentru un proaspăt licean este Balul Bobocilor. Cel de la «Mircea» a avut loc la clubul Ego, pe 3 noiembrie. Am fost. 

De cum am intrat, am ştiut că în acea seară mă voi distra, căci muzica, după părerea mea, a fost bine aleasă. S-a trecut de la muzica uşoară din anii ‘80 şi ‘90, la house şi rock. Între, a avut loc reprezentaţia Deliei Matache, unul dintre membrii juriului de la X Factor. Delia a cântat câteva melodii care au susţinut atmosfera. În concluzie, la capitolul «muzică», organizatorii au reuşit să îmbine genurile într-un mod care să satisfacă toate gusturile. 

Cât despre spaţiu, nici aici nu mă pot plânge: destul de mare, loc pentru toţi, nu am avut probleme că ne vom călca în picioare.

Alt lucru care m-a binedispus au fost costumaţiile. Băieţii erau, majoritatea, îmbrăcaţi «la cămaşă», iar fetele s-au costumat de-a dreptul fantastic. Pe tocuri impunătoare, pentru ca, oriunde ar fi, să-şi facă simţită prezenţa, purtau rochii de toate modelele şi culorile. Spre plăcerea băieţilor, ele au preferat «scurt şi mulat». Din fericire, nimeni nu a întrecut măsura. 

După ce lumea s-a acomodat cu atmosfera şi şi-a găsit colegii de clasă, s-a trecut la «următorul pas»: băutura. Cred că ăsta a fost lucrul esenţial care i-a atras pe unii boboci la bal: acea libertate pe care o pot avea în lipsa părinţilor. Însă tot acest aspect i-a făcut pe alţii să nu vină. Alcoolul îţi oferă posibilitatea de a experimenta, deci de a te dezvolta, dar nu cred că este cel mai recomandat lucru pentru, totuşi, nişte copii. Aşa cum se ştie, libertatea vine cu responsabilităţi, iar unii dintre noi nu şi le pot asuma. 

Cel mai aşteptat moment al serii a fost, bineînţeles, concursul de miss şi mister. După defilarea în uniformă şi prezentarea fiecărui candidat, concurenţii au evoluat în haine de zi. Au urmat partea în care fiecare a răspuns la nişte întrebări foarte amuzante, care solicitau imaginaţia şi inventivitatea, apoi ultima defilare, în ţinute de seară. După asta, concursul de dans. La această probă nimeni nu mi s-a părut că a ieşit în evidenţă. 

După o pauză în care juriul a avut timp să-i analizeze pe participanţi, s-a dat verdictul: câştigătoarea titlului de miss a ajuns Andreea Paris, iar la mister a triumfat Andrei Vârvorea

Ca atmosferă generală, pot spune că balul a decurs bine. Lumea a reuşit, în mare parte, să-şi asume acele responsabilităţi de care vorbeam, iar cei care nu au făcut-o şi-au primit probabil morala de rigoare de la părinţi. După cum se spune, un şut în fund este un pas înainte, chiar dacă e făcut pe brânci.

Balul bobocilor poate fi considerat un paradox. Pe de o parte, este un bun prilej de a te destinde şi de a socializa, aşa cum am făcut eu, dar există şi constrângerea raţiunii, căci nimeni nu vrea să audă despre el a doua zi că a făcut cine ştie ce sau că s-a comportat nu ştiu cum.“, de Andreea Burnaz, clasa a IX-a A 

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner