zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

ZăriAlbAstre2012: „Ghid de supravieţuire în Siberia mircistă“ de Mihuţ Arsene și Sebastian Stamen, clasa a X-a B

ZăriAlbAstre2012: „Ghid de supravieţuire în Siberia mircistă“ de Mihuţ Arsene și Sebastian Stamen, clasa a X-a B

Redăm în cele ce urmează articolul scris de Mihuţ Arsene și Sebastian Stamen, clasa a X-a B, publicat în numărul 2 din anul I al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei. 

Important! Înainte de toate, ar trebui să ştiţi că scopul acestui ghid nu este acela de a vă învăţa cum să vânaţi animale cu arcul, să vedeţi într-o grămadă de beţe o potenţială casă ori de a vă pune bazele ingerării de târâtoare. Nici vorba de aşa ceva. Ghidul este menit să vă ofere sfaturi despre cum să supravieţuiţi în mediul mircist, un mediu unde nimic nu e ceea ce pare (ei, ba cam da!), unde veţi întâlni pericole la tot pasul, sub forme de nerecunoscut, unde nici temperatura nu se supune cunoscutelor legi ale fizicii, scăzând sub cea de afară! (Statisticile arată că speranţa de viaţă pentru un elev într-un asemenea loc este de numai… patru ani!)

Primii ani în această rezervaţie a vechii glaciaţiuni vor fi cei mai grei. Trecerea de la căldura moleşitoare de acasă la frigul frigiderian din instituţie este un drum extrem de anevoios şi reprezintă prima provocare serioasă pe care o veţi întâmpina. Deşi, în teorie, trebuie să fiţi atenţi şi activi la ore, activitatea de bază va fi tremuratul fără încetare, iar singurul lucru la care sunt şanse să fiţi cu adevărat atenţi este pierderea controlului asupra degetelor pe care încă persistă urmele masacrului cu bulgări din pauza precedentă.

Prima formă de adaptare a elevilor la temperaturile extreme a fost folosirea mănuşilor. O idee ingenioasă la vremea respectivă, dar nu prea utilă în actualitate, în lupta cu abominabila dictare şi, mai ales, cu ecranul Iphone-ului din dotare (care, între noi fie spus, nu vă este indispensabil pentru a supravieţui temperaturii, ci presiunii. Presiunii sociale, desigur, măsurate nu în mm coloană de mercur, ci în… – dar să lăsăm acest aspect, în mediul mircist ea nu are, oricum, măsură). Există mircişti care s-au perfecţionat în a scrie cu saci de dormit pe mâini. Aceştia reprezintă campionii mondiali la scris viteză, în condiţii de profesori cu extrem debit verbal. Performanţa este însă greu de atins, aşa că, probabil, veţi renunţa să mai luaţi notiţe mai repede decât v-aţi fi aşteptat. Unii au venit cu ideea să se ţină orele afară. Idee inteligentă, ce-i drept, având în vedere că sunt şanse mari ca temperatura de afară să o depăşească pe cea a mediului mircist. Ceea ce i-a oprit a fost ninsoarea, care i-ar fi împiedicat să mai facă diferenţa dintre fiinţa umană, profesor, omul de zăpadă şi cei care îşi plâng răniţii din războiul cu bulgări.

O altă tehnică de supravieţuire constă în purtarea unui număr mai mare de straturi de haine decât numărul de ore nedormite din cauza testelor la chimie! În acest caz, sugerăm renunţarea la obişnuita geacă de firmă, în favoarea puloverului tricotat cu multă dragoste şi lână de către bunica din dotare. Ar fi de preferat, de asemenea, să renunţaţi la încălţările acoperite parţial sau în totalitate cu sclipici, cristale, plastic, paiete ori alte metale preţioase, întrucât s-a demonstrat ştiinţific că acestea nu au rol în termoizolare, ci, dimpotrivă, nu fac decât să vă îngreuneze misiunea de a supravieţui – atât vouă cât şi colegilor voştri. 

Atenţie! Este posibil ca aceste sfaturi să nu vi se potrivească. În fapt, este chiar foarte probabil, caz în care va trebui să rezistaţi eroic unui şoc hipotermic. Nu vă bucuraţi însă prea mult dacă reuşiţi. Cuptorul verii este FATAL, lucru deloc surprinzător pentru mediul mircist: un spaţiu al extremelor, unde intră cine poate şi iese cine… poate, unde oamenii se luptă să ajungă şi se zbat să rămână, unde minţile luminate ajung departe, iar cele netede îngheaţă…“, Mihuţ Arsene și Sebastian Stamen, clasa a X-a B 

Sursă foto: Revista Zări Alb Astre

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 2, anul I, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 

Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“

5 1 vot
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner