zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Prestație de apogeu – constănțenii sunt campioni regionali și la volei masculin!

Prestație de apogeu – constănțenii sunt campioni regionali și la volei masculin!

 • În perioada 15-17 martie s-a desfășurat Etapa Regională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, la care au participat echipe de volei masculin ale celor mai bune licee din Dobrogea.

Băieții îndrumați la volei de prof. Viorica Lupașcu sunt următorii:

  • George-Sebastian Grasu – 6;
  • Sergiu Ion – 8;
  • Ștefan Gabriel Mina– 10;
  • Mircea Theodor Popovici – 5.
  • Stere-Dumitri Cușu – 4;
  • David-Cristian Dinicu – 7;
  • Rareș Mihai Gospodin – 14;
  • Andrei Munteanu – 2;
  • David-Mihai Popescu – 11;
  • Andrei-Victor Durea– 9;

  Mirciștii au fost repartizați în grupa B a competiției și au avut un debut excelent în primul meci contra celor de la Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaș Sőtér“ din Buzău, câștigând cu scorul de 2-0. Următorul meci a fost o adevărată luptă împotriva băieților Liceului Teoretic „Grigore Moisil“ Tulcea.

  Partida s-a încheiat în defavoarea constănțenilor cu scorul de 1-2 pentru Tulcea, terminând astfel pe locul al doilea în grupă. Însă mirciștii n-au renunțat atât de ușor.

  Mai aveau o singură șansă de care putea profita pentru a câștiga turneul, aceea fiind o victorie în semifinala turneului împotriva Liceului Tehnologic „Panait Cerna“ din Brăila pe care mirciștii au obținut-o. Au câștigat meciul cu scorul de 2-0 și s-au calificat în finala Etapei Regionale.

  Ultima partidă a competiției avea să fie de-a dreptul intensă, fiind un nou episod al duelului „Constanța vs. Tulcea“. De data aceasta, constănțenii au reușit să se mobilizeze și au demonstrat de ce sunt în stare cu adevărat, triumfând cu scorul de 2-0.

  Băieții au încheiat turneul pe locul întâi și s-au calificat la etapa națională a competiției. George-Sebastian Grasu, căpitanul echipei, ne-a dezvăluit emoțiile provocate de anvergura Olimpiadei și cum au reușit el și echipa lui să depășească momentele intense:

  „Emoțiile sunt ceva firesc, Tulcea este o echipă foarte bună, sala era plină de suporterii lor. Nu a fost un meci ușor, dar cei ce facem volei de performanță suntem obișnuiți cu această atmosferă.Tot ce conteaza este sa intrăm în meci cu încredere și, imediat ce vedem că totul se leagă și controlăm meciul, emoțiile dispar, ne avem spatele unul altuia și asta ne liniștește.“

  O performanță deosebit de bună la nivel individual a înregistrat-o Mircea Theodor Popovici, câștigând trofeul de „Cel mai bun trăgător al turneului“.

  Zări Alb Astre le urează mult succes la Etapa Națională, care se va desfășura în luna mai, la București.

  Sursă foto: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

  Citește și: Reușite de excepție ale sportivilor constănțeni la baschet masculin!

  0 0 voturi
  Article Rating
  Abonează-te
  Anunță-mă despre
  0 Comments
  Feedback-uri inline
  Vezi toate comentariile

  Cele mai recente articole

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner