zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

ZăriAlbAstre2014: „Să păstrez, să schimb sau să îmbunătăţesc?“ de Ștefania Sterie, clasa a XI-a G

ZăriAlbAstre2014: „Să păstrez, să schimb sau să îmbunătăţesc?“ de Ștefania Sterie, clasa a XI-a G

Redăm în cele ce urmează articolul scris de Ștefania Sterie, clasa a XI-a G, publicat în numărul 1 din anul III al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a revistei. 

«Vă spun, prieteni, că, în ciuda dificultăţilor de azi şi de mâine, am un vis. Este un vis ale cărui rădăcini sunt adânc ancorate atât în idei noi, cât şi în îmbunătăţirea lucrurilor pe care le avem deja. Am un vis, şi anume că într-o bună zi acestă naţiune se va ridica şi va trăi în adevăratul sens al credinţelor sale. Acest adevăr este de la sine înţeles pentru toată lumea: toţi suntem egali, toţi avem ceva de spus. Acum este timpul să demonstrăm că avem ceva de spus, că avem o voce şi putere de decizie.»

Este începutul discursului meu de la alegeri, un discurs inspirat de principiile lui Martin Luther King şi de societatea noastră.

Mă numesc Ștefania Sterie şi mă bucur nespus că m-aţi ales pe mine să vă reprezint atât pe voi, cât şi interesele voastre. Poate mă repet, dar sunt sigură că sunt capabilă să reprezint impecabil acest colectiv. Vă mulţumesc.

Cum toată lumea m-a întrebat şi încă mă întreabă de ce am ales să candidez, de ce vreau să-mi complic viaţa cu şi mai multe responsabilităţi, voi răspunde aparent simplu: îmi place ce fac. Aşa sunt eu, vreau să mă implic şi, mai presus de orice, fiindcă îmi doresc o carieră în politică, vreau să mă implic în a-i face pe oameni să creadă în liderii lor. Fără încredere nu putem construi un climat favorabil dezvoltării, iar un adevărat lider face parte din echipă, nu stă în afara ei. Comunicarea, seriozitatea, transparenţa şi inovaţia sunt cheile unui proiect de succes. Îmi doresc să facem din CŞE o echipă, un mediu dinamic de iniţiative şi de învăţare.

Îi mulţumesc fostului preşedinte, Evelyn Paris, pentru susţinerea acordată şi sfaturile utile ce mă vor ajuta să-mi îndeplinesc obiectivele în acest Consiliu. În calitate de membru oficial al CŞE C.N.M.B., Evelyn mi-a arătat cum trebuie să fie un adevărat lider, care, la rândul lui trebuie să formeze alţi lideri. Tot ea mi-a dat încredere să candidez, spunând «If you want something bad enough, you will get it.» Intenţionez să continui vechile proiecte, motto-uri, principii şi, pe lângă ele, să venim cu altele noi care să le îmbunătăţească. Pe sigla colegiului nostru scrie TRADIŢIE, PERFORMANŢĂ, EXCELENŢĂ, iar aceasta este una dintre devizele pe care eu le voi urma.

Sunt conştientă că încă mai am multe de învăţat, mizez pe sprijinul echipei şi sunt determinată să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru a ne împlini obiectivele comune, pentru a crea o legătură cât mai puternică între noi, pentru a duce acest CŞE spre excelenţă. 

Să schimb, să îmbunătăţesc, să păstez? Răspunsul îl vom afla pe parcurs. 

Niciodată să nu credem că cerul este limita, de vreme ce am trimis sonde spaţiale pe Marte.“ de Ștefania Sterie, clasa a XI-a G

Sursă foto: Revista Zări Alb Astre 

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 1, anul III, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 

Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner