zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

ZăriAlbAstre2014: „Atlas mirciologic“ de Iman Mologani, clasa a IX-a F

ZăriAlbAstre2014: „Atlas mirciologic“ de Iman Mologani, clasa a IX-a F

Redăm în cele ce urmează articolul scris de Iman Mologani, clasa a IX-a F, publicat în numărul 1 din anul III al Revistei Zări Alb Astre pe care o puteți citi integral în Biblioteca Virtuală a reIman Mologani, clasa a IX-a F

istei. 

OMG. Ai intrat la «Mircea», eşti mândria familiei şi îţi închipui un super liceu cu oameni de treabă. Primul lucru la care te gândeşti este în ce «bisericuţă» te-ai încadra mai bine. Exact ca în filmele americane, în fiecare clasă se regăsesc adunate toate tipurile de adolescenţi contemporani, de la majoreta diabolică, până la rockerul cu plete. 

De obicei, în prima bancă stau tocilarii clasei, adică acei elevi cuţi si studioşi (ştiţi voi, ăia de li se gravează numele în marmură…), luaţi la mişto de 80% din populaţia şcolii. L-am rugat o dată pe un asemenea personaj să-mi explice ceva la fizică. Omul a început să vorbească ceva asemănător cu hindu, l-am pierdut cam după 3 – 4 cuvinte, dar am dat din cap şi am zâmbit drăguţ ca să nu par chiar atât de proastă. Şi… să fim serioşi! Cine nu se roagă de ei să le dea ciorna la teste? («Serios îţi zic! Dacă stai cu mine la teză, îţi iau trigon de la Damu tot restul săptămânii! Jur!»). Asta până într-o zi când îşi ia câmpii şi pleacă de la testul la mate şi dă check-in pe foursquare la Do Brasil

Mai în spate găsim «gemenele». Acel tip de prietene care se îmbracă la fel şi care împart ABSOLUT tot. UGG-uri cu blăniţă mov, vestă de blăniţă verde neon, arată ca Yeti la vopsitorie. «Fată! Azi eşti super bombă!» Păi normal că spui că e bombă! Arătaţi exact la fel de kitsch cu lănţicurile şi ţintele alea înfipte în unghii! 

Copiii invizibili (cum îi poreclesc cei hiper-populari), cu o atitudine poate prea reţinută pentru liceul nostru, sunt, de fapt, acele persoane de treabă cu care poţi vorbi orice. Nu sunt nişte personalităţi marcante ale şcolii şi nu prea există şanse să îi vezi în Ego la baluri. 

Regele caterincii este acel personaj care dă cele mai deocheate sensuri explicaţiilor profilor. De câte ori nu este el ameninţat cu scăderea notei la purtare? De câte ori nu este întrebat: «Da’ ce eşti tu, dragă? Bufon? Vrei să faci o exursie până la dl. Nicoară?»

Dacă mai aruncăm un ochi printre bănci, găsim nişte elevi cu căştile în urechi. Unul are cămaşa roz, cu pieptul la expoziţie, ceilalţi geci de piele. Unul cântă cât îl ţin plămânii, ceilalţi cară la chitări până-şi strâmbă coloana. Da. Aşa e. Manelistul şi Rockerii

Manelistul vine şi te freacă la cap cu dedicatiile lui Salam şi vrea mereu, poate chiar prea mereu, să cânte «de jale» sau «de petrecere» fară să ţină cont de faptul ca e 200% afon. 

Rockerii. Ei se împart în două tipuri: 

1. Haterii. «Cum? Nu asculţi rock?! Ce asculţi tu acolo se cheamă cancerul muzicii! Aia NU e muzică!». (Manelist vs. Hater, runda 1) 

2. Rockerii cei adevăraţi. Sunt oameni normali care nu simt nevoia să-şi etaleze ostentativ preferinţele muzicale. 

Într-adevăr, pe sub cămaşa Tommy Hilfiger mai găseşti tricouri negre cu trupele favorite, ceas Rolex + brăţară de piele. Fiecare cu pasiunile lui, nu? 

Sportivul. Praf la mate, fizică, chimie etc. etc. Mereu mă întreb ce caută aceste personaje la liceu… Dar dacă nu ar fi ei, aşa zisele microbiste nu ar avea pe cine să aplaude în orele de sport, nu? 

Fotomodelul. Fata sau băiatul care arată cel mai bine din tot liceul. Apare mereu pe locul I în «Top 5 băieţi frumoşi/ fete frumoase) din CNMB pls pls» pe Ask.fm, iese cu 90% pe strawpoll ş.a.m.d. 

În ultima bancă le găsim mereu pe vrăjitoarele cu Burberry. Cum şi-au făcut ele loc în ultima bancă? Simplu. Cu ajutorul cuvintelor magice «Mişcă, ratatule! Ăsta e locul meu!». Deloc amabile! Dar, hei, arată mult prea bine ca să vorbească cu pleava #lol. Niciodată nu vor recunoaşte că au învăţat să coasă când scoteau etichetele Guess de la hainele vechi şi le puneau pe cele noi. 

În urma lor se formează coada de linguşitoare care aspiră şi ele la titlul de «scorpie oficială». Până atunci merg să cumpere de la Damu apă minerală pentru idolii lor. 

Există şi linguşitori «teacher edition». Ce uşor este să iei un 10 dacă nu uiţi să admiri zi de zi ţinuta profei! 

Pentru a supravieţui în această instituţie unde se aplică legea junglei, trebuie să fii sociabil şi să îţi cunoşti foarte bine interesele. Şi totuşi, aceste tipuri nu stau bătute în cuie. Cine zice că nu poţi găsi pe hol un sportiv inteligent, manelistul şi rockerul împărţind căştile de la ipod sau o fată Guess de treabă?“, deIman Mologani, clasa a IX-a F

Sursă foto: Revista Zări Alb Astre 

Descarcă gratuit revista Zări Alb Astre, nr. 1, anul III, din Biblioteca Virtuală 

Citește și:

„Zări Alb Astre“, revista inaugurată în urmă cu 75 de ani ca un manifest al tinerei elite mirciste „după lunga furtună a omenirii“ 

Biblioteca Virtuală „Zări Alb Astre“

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner