zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Constănțenii au ieșit pe podium într-o competiție națională la baschet masculin!

Constănțenii au ieșit pe podium într-o competiție națională la baschet masculin!

  • Echipa de baschet masculin a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța a ieșit pe locul al treilea la Etapa Națională a Competiției „Olimpiada Națională a Sportului Școlar“, care s-a desfășurat în perioada 23-26 martie și a fost găzduită de Sala Lahovari a Liceului Sanitar „Antim Ivireanu“.

  Domnul profesor Gheorghe Moraru a îndrumat cu succes echipa mircistă care are în componența sa următorii jucători:

   • Mihai Călințaru (căpitan);
   • Mihai Avram;
   • Andrei Călințaru;
   • Denis Cioară;
   • Andrei Dobrea;
   • Rareș Dumitrescu;
   • Idris Gafar;
   • Rareș Moise;
   • Răzvan Ocheșel;
   • Denis Pață;

   Constănțenii au avut un debut în forță în turneu, prima partidă (în etapa întâi a competiției) celor de la Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga“ din Timișoara, câștigată cu scorul de 68-28. Etapa a II-a a găzduit confruntarea cu Colegiul Național „Mihai Eminescu“ din Oradea, care s-a încheiat cu o victorie la scorul de 86-55 pentru mirciști.

   Seria de victorii avea să continue cu partida câștigată la diferență de 12 puncte împotriva Colegiului Național „Costache Negruzzi“ din Iași.

   Al patrulea meci, însă, avea să întrerupă parcursul de excepție al constănțenilor. Meciul contra Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu“ din București a fost o reprezentat o luptă aprigă pe teren, deznodământul nefavorabil mirciștilor, care au pierdut la o diferență de doar 7 puncte posibilitatea de a juca finala mare. Ca în orice competiție, există învingători și învinși.

   Totuși, mai aveau o șansă de a câștiga un loc pe podium dacă obțineau o victorie contra celor de la Colegiul Național „Costache Negruzzi“ din Iași. Avea să fie o revanșă pe cinste, pe care mirciștii au reușit să o fructifice și să obțină o victorie dramatică cu scorul de 72-64.

   Prin urmare, îi felicităm pe constănțeni pentru că au reușit să se impună pe locul al treilea al O.N.S.Ș. Mulțumim, de asemenea, Clubului Sportiv Municipal Constanța pentru sprijinul acordat echipei colegiului.

   Am fost onorați să aflăm care sunt câteva dintre metodele folosite de domnul profesor Gheorghe Moraru pentru a-i ambiționa pe mirciști: Consider că nu motivarea suplimentară cea care i-a condus spre această perfomanță, ci mai degrabă dorința de a obține un loc fruntaș pentru liceul la care învață. Băieții joacă și la CSM Constanța la diferite grupe: U18, U17, etc. și au fost suficient de pregătiți să înfrunte echipele profilelor vocaționale ale celor mai bune licee din țară.

   Le urăm mult succes mai departe și le mulțumim pentru munca depusă!

   Sursă foto: Revista Zări Alb Astre

   Citește și: Reușite de excepție ale sportivilor constănțeni la baschet masculin!

   0 0 voturi
   Article Rating
   Abonează-te
   Anunță-mă despre
   0 Comments
   Feedback-uri inline
   Vezi toate comentariile

   Cele mai recente articole

   WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner