zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Echipa mircistă de mai puțin de șase luni înființată a reușit să evolueze într-o competiție națională de baschet feminin!

Echipa mircistă de mai puțin de șase luni înființată a reușit să evolueze într-o competiție națională de baschet feminin!

  • Echipa de baschet feminin a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța a avut un debut surprinzător în cadrul Etapei Naționale a Competiției „Olimpiada Națională a Sportului Școlar“. Fetele au trecut prin fiecare etapă a competiției până au ajuns la etapa națională care a avut loc în perioada 24-26 martie la Iași. Meciurile s-au desfășurat în Sala Polivalentă din Iași și  în sala de sport a Colegiului Economic „Virgil Madgearu“ din Iași.

  Din echipa mircistelor, coordonată de doamna Aurelia Dincă, profesor de educație fizică și sport, fac parte:

   • Maria David;
   • Ana Andreea Durbală;
   • Anastasia Fedulov;
   • Ioana Frecuș;
   • Irina Macovei;
   • Ioana Matei;
   • Daria Maria Mîță;
   • Maria Stan;
   • Ioana Șerban;
   • Evelin-Andreea Vîjială.

   Prima partidă a fost contra echipei județului Prahova, scorul fiind 87-35. Aceasta a fost urmată de meciul împotriva echipei reprezentative a județului Brașov, unde scorul final a fost foarte apropiat: 44-49. Ultima a partidă a fost împotriva echipei din Târgoviște, adversarele reușind să învingă la o diferență de peste 25 de puncte.

   La această competiție au participat echipe de nivel profesionist, unele având chiar jucătoare calificate în loturile naționale, ceea ce a pus în dezavantaj echipa mircistă, înființată cu numai șase luni în urmă. Cu toate acestea, performanța mircistelor este lăudabilă: deși nu s-au clasat pe podium, calificarea lor la etapa națională a acestei prestigioase competiții a demonstrat că acolo unde ambiția, efortul și seriozitatea se intersectează, orice este posibil.

   Una dintre jucătoarele tinerei echipe mirciste, Ioana Șerban, a fost dornică să ne împărtășească câteva păreri cu privire la această performanță: 

   „O.N.S.Ș. a fost o experiență minunată pentru mine. Niciodată nu credeam că voi ajunge atât de departe încă de la prima participare! Cu toate că la faza națională nu am mai ajuns pe podium, am luptat din răsputeri până la ultimul fluier. Am înfruntat licee cu jucătoare din loturile naționale, dar aceasta nu ne-a descurajat, ba, dimpotrivă, ne-a determinat ca anul viitor să ne întoarcem cu și mai multă ambiție pentru a ne lua revanșa. Îi încurajez pe toți colegii mei să participe la O.N.S.Ș. , întrucât satisfacțiile sunt extraordinare, cu atât mai mult cu cât vin din joacă!“

   Le urăm mult succes mai departe și le mulțumim pentru munca depusă, atât fetelor, cât și doamnei profesoare Aurelia Dincă.

   Sursă foto: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

   Citește și: Un fleac, le-au ciuruit! – Evoluție de mare clasă a mircistelor la baschet feminin

   0 0 voturi
   Article Rating
   Abonează-te
   Anunță-mă despre
   0 Comments
   Feedback-uri inline
   Vezi toate comentariile

   Cele mai recente articole

   WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner