zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

ZIUA de Constanța: Revista Zări Alb Astre a lansat un nou număr! Mirciștii au inaugurat și Biblioteca Virtuală a CNMB

ZIUA de Constanța: Revista Zări Alb Astre a lansat un nou număr! Mirciștii au inaugurat și Biblioteca Virtuală a CNMB

Articol preluat de pe ZIUA de Constanța

  • Ineditul evenimentului a fost inaugurarea Bibliotecii Virtuale „Zări Alb Astre“ a CNMB de pe site-ul zarialbastre.ro. Redactorii au adunat peste 200 de lucrări de patrimoniu ale Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța pe care le-au digitalizat și publicat pe site-ul zarialbastre.ro.  

Momente încărcate de emoție și entuziasm au avut loc la lansarea noului număr al revistei Zări Alb Astre, joi, 18 mai. Festivitatea a avut loc în Biblioteca CNMB, un lăcaș în care s-a sărbătorit o nouă piesă din patrimoniu identitar al colegiului, un număr cioplit din pasiunea și cu perseverența a peste 50 de elevi, alături de profesorii coordonatori. 

Evenimentul a fost deschis de către doamna profesor dr. Amalia-Maria Roșioru alături de doamna profesor Luminița Belcin, iar prezentarea propriu-zisă a revistei a fost susținută de redactorul-șef, Dima Nancu, elev în clasa a XII-a F a colegiului, și de redactorul-șef adjunct, Sergiu-Andrei Ciaușu, elev în clasa  a X-a A. Noul număr al revistei este alcătuit din 11 rubrici și 40 de articole care prezintă teme diverse de la „Revoluția ONU: Decizia care ne-a schimbat viața“ la „De ce iubim“, Școala interbelică constănțeană: o scurtă istorie” etc. De-a lungul prezentării, echipa de coordonare a pus accentul pe etapele parcurse până când articolele au văzut lumina tiparului. Rubricile „Pixeli și tinere pixuri“ sau „Cronicile realului“ au fost evidențiate, iar redactorii al dat citire unor secvențe de text reprezentative pentru articolele lor.

Ineditul evenimentului a fost inaugurarea Bibliotecii Virtuale „Zări Alb Astre“ a CNMB de pe site-ul zarialbastre.ro. Redactorii au adunat peste 200 de lucrări de patrimoniu ale Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța pe care le-au digitalizat și publicat pe site. Întreaga arhivă a revistei, numerele din 1946 până în prezent, revistele Colegiului în limba franceză și germană, anuarele și alte lucrări ale profesorilor mirciști și peste 150 de fotografii au fost integrate în Biblioteca Virtuală a CNMB.

Integral pe www.ziuaconstanta.ro

Citește și: Noua lansare a revistei mirciste Zări Alb Astre! – ce s-a întâmplat la acest eveniment

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner