zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Vin și poezie – evenimentul de prestigiu al adepților poeziei

Vin și poezie – evenimentul de prestigiu al adepților poeziei

În perioada 7-8 octombrie 2022 a avut loc prima ediție a Festivalului Național de Poezie „Art. Poetica@Ovidius“, în cadrul aulei Bibliotecii Județene Constanța. Evenimentul a fost organizat de gazde în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Universitatea Ovidius Constanța, Uniunea Scriitorilor din România și ISJ Constanța. Colegiul nostru a fost onorat să primească invitația de la organizatorii acestui proiect!

Prima zi a fost dedicată conferinței „Poeții vinului în istoria literaturii române“, susținute de Conf. Univ. Dr. Răzvan Voncu din cadrul Universității București și recitalul de poezie cu aceeași temă, care s-a derulat și sâmbătă, în cea de-a doua zi de festival.

La festival au participat poeți din întreaga țară, unii dintre aceștia membrii ai Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, care au recitat poezii, în cadrul a două întâlniri cu publicul constănțean.

„Poezia vine când vrea ea, nu când vrem noi. Trebuie să o asculți. E ca un copil care îți bate la ușă și tu trebuie să îi deschizi. Poezia se scrie dintr-o mare absență și-n general poeții caută ceva ce nu e“, a declarant una dintre poetele prezente la festival.

Sursă foto: pexels.com 

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner