zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

„JUS EST ARS BONI ET AEQUI“ (Dreptul e arta binelui și a echității)

„JUS EST ARS BONI ET AEQUI“ (Dreptul e arta binelui și a echității)

  • Duminică, 13 mai, la Facultatea de Drept a Universității din București, a avut loc evenimentul „O zi student“, organizat de ASD (Asociația Studenților în Drept).

Participanții au avut ocazia de a petrece o zi ca studenți în facultate, de a face turul acesteia și de a le adresa întrebări atât voluntarilor, cât și profesorilor prezenți.

Începând cu ora 10:30, voluntarii ne-au așteptat în fața facultății, fiecare având grijă de o anumită grupă care îi fusese deja repartizată.

La ora 11:00, în Aula Magna, evenimentul a fost deschis de cei patru coordonatori ai proiectului „O zi student“ de anul acesta. După ce am aflat pe scurt programul zilei, studenții i-au prezentat pe cei patru invitați, care urmau să ne povestească mai multe despre viața de student la această facultate și despre profesiile juridice. Invitații au fost:

  • Domnul George-Cristian Ioan, profesor în cadrul catedrei de Drept penal și judecător;
  • Domnul Radu Togan, profesor în cadrul catedrei de Drept privat și procuror;
  • Doamna Valentina Dinu, profesoară în cadrul catedrei de Criminologie și Drept penal și judecătoare;
  • Domnul Ștefan Bogrea, profesor în cadrul catedrei de Drept al Uniunii Europene și avocat în cadrul baroului București.

În continuare, am luat parte la turul facultății, unde am vizitat sălile de clasă, căminele și librăriile. De la 13:45 la 14:15, am avut un Coffee break, unde am putut sta de vorbă cu studenții și cu ceilalți elevi, schimbând păreri și opinii despre cele auzite.

De la ora 14:15 până la 16:15 a avut loc Dezbaterea „Îmbracă roba de jurist!, de-a lungul căreia am discutat pe o speță, penală în acest an, și mai apoi, Rotativa, unde am avut șansa perfectă să le adresăm întrebări voluntarilor de la toate grupele, ocazie pe care niciunul dintre participanți nu a irosit-o.

La final, cei dornici puteau veni și la Hangouts cu studenții, la Berăria H.

La eveniment, au sosit elevi din toată țara, nerăbdători să afle oportunitățile care li se oferă, dar și experiențele personale ale celor mai mari. Cu siguranță este o ocazie unică și extraordinară, atât pentru cei mai mici, ca și în cazul meu, pentru a vedea daca le este potrivită o astfel de facultate, cât și pentru cei mai mari, pentru a fi siguri că au luat decizia corectă.

Și în final, pentru a încheia știrea în spiritul juridic, voi cita cuvintele domnului procuror Radu Togan, care ne-a povestit ceea ce i s-a spus în primul curs de Drept Roman: „jus est ars boni et aequi“ (Dreptul e arta binelui și a echității), lucru pe care fiecare om doritor de a profesa în acest domeniu ar trebui să îl înțeleagă.

Sursă foto: Revista Zări Alb Astre

Citește și: Festivalul „Aplauze“ – festivalul emoțiilor descoperite

5 3 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner