zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Alexandru Dima – multiplu olimpic național la chimie

Alexandru Dima – multiplu olimpic național la chimie

Alexandru Dima, din clasa a X-a C, este multiplu olimpic național la chimie. Nu doar atât, dar a fost primul elev din județul Constanța calificat la etapa națională a Olimpiadei de Chimie! Pentru el, această calificare nu a fost suficientă. Așa că s-a decis să triumfe și la Concursul „Lazăr Edeleanu“.

Hotărârea de a fi performant la chimie nu a fost una planificată. De fapt, la începutul anilor de liceu, își dorea să se înscrie la Cercul de Excelență la fizică. Totuși, fiind întâmpinat de multe frământări, a ajuns la concluzia că aprofundarea chimiei i-ar fi mai de folos pentru a-și îndeplini visul. Alex vrea nespus de mult să urmeze medicina și să fie un erou pentru oameni.

La fel ca orice elev, și Alex are nevoie de timp liber pentru a-și reîncărca bateriile și pentru a reveni mai puternic. Hobby-uri precum fotbalul și jocurile pe calculator și plimbările cu oameni de valoare sunt metodele preferate de relaxare ale lui.

Alex pune pe primul loc pasiunea. Fără pasiune, nu poți avea inspirația, creativitatea și energia necesare pentru succes. Fără pasiune, un elev va rămâne blocat într-o bulă de nefericire. Fără pasiune, niciun vis nu poate fi îndeplinit.

La acel moment, care ar mai fi rostul vieții?

Și ține minte acest sfat de la Alex: nimeni nu vă poate opri din urmărirea propriilor visuri.

4.3 4 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner