zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Andreea Vintilescu – olimpică națională la Chimie

Andreea Vintilescu – olimpică națională la Chimie

Andreea Vintilescu, din clasa a X-a F, este olimpică națională la Chimie. Poate că nu pare o performanță chiar atât de imensă, la prima vedere. Cum sună oare faptul că Andreea este în top 1% dintre români când vine vorba de chimie? Parcă sună mai bine.

Andreea este o fată perseverentă din fire, orientată către succes și perfecționistă. Probabil că nu toți avem astfel de trăsături, dar cu siguranță acestea îi conferă o imagine autentică.

Aventura ei în tainele chimiei a început în clasa a IX-a. Una dintre orele de chimie avea să îi ofere declicul necesar pentru performanță. În această oră, Andreea a fost ascultată la tablă de către doamna profesor Doina Bălașa. O zi cu ghinion, de altfel, pentru Andreea, care nu se pregătise pentru ora de chimie. Neșansa ei a persistat și de nota cinci nu a scăpat.

Această cifră în catalog avea să o ambiționeze foarte mult pe ea. Deși este ferm convinsă că și-a meritat nota, știa că nu acesta este potențialul ei. Și s-a hotărât să-l caute, să-l descopere și să-l exploreze. Nimic nu este mai împlinitor decât să găsești acel domeniu care te prinde.

Andreea are și alte pasiuni pe lângă chimie. Spre exemplu, a început o călătorie în urmă cu 6 ani prin tainele cântatului la pian. De ce pian? Pentru că, spune ea, o calmează și îi dezvoltă latura artistică. Bineînțeles, și ea are timp liber pe care și-l petrece ca o persoană normală: iese cu prietenii, se joacă pe calculator, consumă filme bune, etc.

5 2 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner