zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Antonio-Ioan Stoica – olimpic național la Fizică și Chimie

Antonio-Ioan Stoica – olimpic național la Fizică și Chimie

Antonio-Ioan Stoica, din clasa a VIII-a A, este olimpic național la Fizică și Chimie. Cu toate că este în ultimul an de gimnaziu, moment în care majoritatea elevilor se axează strict pe materiile de examen (Română, respectiv Matematică), Antonio ne demonstrează că atunci când este vorba de pasiune și perseverență, nimic nu este imposibil. Cu atât mai puțin calificarea la etapa națională, în ciuda presiunii examenului care bate la ușă.

La doar 15 ani, condus de pasiunea pentru domeniul științei, apărută încă din copilărie, de la primul contact cu aceasta, Antonio s-a hotărât să participe la olimpiada de Chimie. La Fizică, și-a pus amprenta doamna profesor Maria Neicu, care l-a introdus în această materie și l-a ajutat să descopere frumusețea acesteia.

Deși nu ți-ar veni să crezi, în ciuda faptului că a participat la două olimpiade, unde cantitatea de materie și implicit nivelul exercițiilor sunt ridicate, a reușit să se organizeze și a avut parte și de timp liber. 

Ce face în timpul său liber? La fel ca mulți dintre noi, în timpul liber iese afară cu prietenii și ascultă muzică. Cu toate acestea, printre hobby-urile lui se numără atât robotica, cât și programarea. I-a părut rău că nu a putut participa la fel ca anul trecut și la olimpiada de Informatică, dar din păcate a fost programată în același interval cu celelalte la care a luat parte. 

Timpul său liber nu poate fi unul extrem de generos, în contextul dat, și, totuși, el reușește să profite de el la maximum, alegând să îl folosească în scopuri benefice, motiv pentru care nu putem decât să îl felicităm. Am profitat de ocazie și i-am cerut un sfat cu privire la participarea la olimpiade. Răspunsul lui a fost unul clar și concis: să încerce, să încerce orice, să meargă dacă au ocazia, chiar dacă nu sunt cei mai buni pentru că nu au nimic de pierdut. Este o experiență în plus, pot descoperi un interes, o pasiune nouă și dacă le iese, cu atât mai bine, până la urmă nu se știe de unde sare iepurele.

5 4 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner