zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Performanțe notabile reușite de doi elevi ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ la Olimpiada Națională de Engleză!

Performanțe notabile reușite de doi elevi ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ la Olimpiada Națională de Engleză!

Într-o lume în care romgleza domină vocabularul nostru, al tinerilor liceeni, mi se pare de-a dreptul fascinant că încă mai există o nuanță clară de diferențiere între elevii mediocri la limba engleză și cei excelenți. Am plăcerea ca, alături de tine, să fac o trecere în revistă a performanțelor remarcabile obținute de colegiul nostru la Olimpiada Națională de Limba Engleză a anului școlar 2022-2023.

Perioada 9-13 aprilie 2023 a marcat desfășurarea etapei naționale a olimpiadei, care a unit cele mai strălucite minți ale limbii engleze într-un singur loc. Etapa s-a organizat la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu“ din Cluj-Napoca.

Doi mirciști, Șerban-Alexandru Fifere, elev în clasa a X-a A, și Andrada Pariza, din clasa a X-a B, au dus cu fală numele colegiului în Cluj. Uite care au fost rezultatele lor la etapa națională:

  • Șerban-Alexandru Fifere a obținut mențiune, având un punctaj de 93 de puncte/ 100 posibile, sub îndrumarea doamnei profesor Lavinia Maria Mircea;
  • Andrada Pariza a fost remarcată pentru participarea la această etapă, cu punctajul de 89,2 puncte/ 100 posibile , fiind pregătită de doamna profesor Daniela Crăciun.

Merită multe felicitări și laude pentru eforturile depuse și pentru sacrificiile făcute de-a lungul perioadei intense de pregătire. Șerban ne-a dezvăluit și care au fost o parte dintre aceste sacrificii:

„Participarea la o olimpiadă națională nu este deloc uşoară, aşa cum se ştie, dar este o experiență de-a dreptul specială și o onoare foarte mare. Pregătirile pentru olimpiadă au însemnat multă muncă atât pentru mine, cât și pentru doamna profesoară Lavinia Mircea, care a fost alături de mine tot timpul. 

Așadar, mi-am sacrificat o bună parte din timpul meu liber pentru a lucra vrute și nevrute, care, însă, mi-au fost fără îndoială de ajutor. De asemenea, pregătirea nu a luat sfârșit nici la fața locului, unde ne pregăteam între noi, alături de doamna profesoară însoțitoare. 

Olimpiada națională necesită un nivel înalt de concentrare, dar cine reușește să îl atingă va fi recompensat pe măsură.“

Atât cei doi elevi, cât și restul care au obținut rezultate deosebit de bune la olimpiade, au arătat că orice barieră poate fi depășită, demonstrând că singura limită a lumii noastre sunt însăși zările albastre.

5 1 vot
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner