zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Șase mirciști au reprezentat „Mircea“ la Olimpiada Națională de Chimie – află ce rezultate au obținut

Șase mirciști au reprezentat „Mircea“ la Olimpiada Națională de Chimie – află ce rezultate au obținut

Cu toții bem de mai multe ori câte un pahar cu apă pe zi ca să ne menținem hidratați, în încercarea de a avea un stil de viață mai sănătos. Dar câți dintre noi am avut răbdarea să analizăm acest lichid mai în profunzime? Ce număr dintre tineri au avut intenția să urmărească acele bule care se ridică la suprafață?

Este absolut incredibil cum poate o persoană să aibă atât de multă răbdare. Ce este și mai admirabil este faptul că sunt cel puțin șase tineri care au aprofundat acest aspect și foarte multe alte reacții și substanțe. Despre ei este articolul de față, pe care te invit să-l parcurgi în întregime!

Cei șase elevi care au participat la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Chimie din anul școlar 2022-2023, desfășurată între 2-7 aprilie la Colegiul Național „Decebal “ din Deva, sunt:

  • Antonio-Ioan Stoica, elev în clasa a VIII-a, îndrumat de doamna profesor Monica Dumitru;
  • Alexandru Dima, elev în clasa a X-a, fiind pregătit de doamna profesor Doina Bălașa;
  • Andreea Vintilescu, elevă în clasa a X-a, sub îndrumarea doamnei profesor Doina Bălașa;
  • Cosmin Nazîru, elev în clasa a X-a, pregătit de doamna profesor Gabriela Maeschi;
  • David Georgescu, elev în clasa a XI-a, instruit de doamna profesor Monica Dumitru;
  • Nistor Anne-Marie-Denisa, elevă în clasa a XI-a, îndrumată de doamna profesor Monica Dumitru și de doamna profesor Marin Gina.

Am avut onoarea să aflăm câteva secrete despre perseverența lui Alexandru de-a lungul timpului pentru această disciplină. Uite ce ne-a împărtășit:

R. Z. A.: Felicitări pentru rezultatul obținut! Cum te-ai menținut atât de consecvent de-a lungul timpului asupra studiului chimiei?

A.D.: Cu siguranță cei mai importanți factori care au contribuit la studiul intensiv al chimiei au fost pasiunea si munca depusă.  Nu a fost ușor, dar atunci când există  plăcere si voință orice  este posibil! De asemenea, dorința de a deveni medic a alimentat această pasiune. Nu în ultimul rând, doresc să îi mulțumesc doamnei profesoare Bălașa care m-a pregătit si doamnei profesoare Janeta-Violeta Borandă de la care am moștenit pasiunea.

Mult succes mai departe tuturor elevilor și profesorilor deopotrivă! Personal, sper ca această materie să le fie adevărata „chimie“ a vieții, pe care cu toții o urmărim.

4.3 3 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner