zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Cei trei „detectivi“ mirciști care au participat la Olimpiada Națională de Lingvistică!

Cei trei „detectivi“ mirciști care au participat la Olimpiada Națională de Lingvistică!

Lingvistica nu înseamnă doar limba, ci tot ce se află în legătură cu ea: vocabular, vorbire, pronunție, etc. Anual, are loc Olimpiada de Lingvistică, care adună elevii pasionați de elementele de limbaj pe care lumea modernă le-a descoperit de-a lungul timpului pentru a dovedi că, prin consecvență, pot ajunge departe. 

Etapa județeană a Olimpiadei de Lingvistică din anul școlar 2022-2023 s-a desfășurat pe data de 3 martie 2023. A fost o mândrie pentru Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța să afle că trei elevi mirciști s-au calificat la etapa națională! Iată cine sunt acești elevi performanți:

  • Ema Apostol, de la clasa a X-a, fiind îndrumată de doamna profesor Anca Evelina Cîrligeanu;
  • Maria Stan, din clasa a XI-a, sub instruirea doamnei profesor Mirela Ghinea;
  • Mihai Banioti, elev în clasa a XII-a, pregătit de doamna profesor Anca Evelina Cîrligeanu;

Am avut plăcerea de a afla câteva detalii atât despre proba olimpiadei, cât și despre experiența în sine de la Maria, care ne-a împărtășit cu plăcere următoarele lucruri:

R.Z.A.: A fost pentru prima dată când participi la etapa națională in cadrul unei olimpiade? Cum te-ai simțit?

M.S.: Am participat la etapa națională în cadrul Olimpiadei de Baschet, deci a fost a 2-a oară când ajung în această etapă. Naționala s-a desfășurat la București și am avut parte de o cazare bună și de un colectiv unit. Festivitatea de deschidere a avut loc la Palatul Parlamentului, în Camera Deputaților. Cât despre olimpiadă, eu o numesc „Olimpiada detectivilor“, deoarece trebuie să te adaptezi pe moment. Să fii un bun detectiv, să descoperi și să rezolvi cât mai multe exerciții, deoarece nu poți obține punctajul maxim, dar trebuie să obții cât mai multe puncte la fiecare subiect.

În următoarea zi am vizitat Muzeul Satului, iar când ne-am întors, ne-au fost prezentate rezolvările subiectelor, ceea ce m-a ajutat foarte mult să îmi înțeleg greșelile. Festivitatea de premiere a avut loc la Opera Națională, iar primii 20 de elevi s-au fost calificat la etapa internațională. Îi încurajez pe toți să participe, indiferent de vârstă, deoarece este o experiență care te va învăța multe lucruri noi.

Îi felicităm pe elevi și pe profesorii coordonatori și le urăm mult succes pe mai departe!

5 1 vot
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner