zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Ioana-Bianca Constantin – olimpică națională la Biologie

Ioana-Bianca Constantin – olimpică națională la Biologie

Ioana-Bianca Constantin, din clasa a XI-a C, este olimpică națională la Biologie. Deși aceasta a ales să studieze pe matematică-informatică, a continuat să își urmeze pasiunea pentru biologie, care a început încă din gimnaziu. Sub îndrumarea doamnei profesor Curti Hasan Reihan, care îi este profesoară încă din gimnaziu și până în prezent, Ioana a continuat să exploreze tainele biologiei.

Despre această materie, Ioana spune că a contribuit la formarea unei noi perspective asupra vieții, la dezvoltarea sa atât pe plan personal, cât și profesional, aceasta dorind să urmeze o carieră în medicină. 

Pentru Ioana, participarea la etapa națională a olimpiadei de biologie a fost deosebită și se simte norocasă pentru că a putut trăi această experiență măcar o dată în viață. Pe parcursul acestei experiențe, Ioana a întâlnit oameni noi și a vizitat locuri aparte, care au îmbogățit-o sufletește. 

Chiar dacă drumul către etapa națională nu a fost ușor, Ioana ne împărtășește faptul că prin multă muncă și pasiune, poți reuși. Aceasta consideră că un factor important este gestionarea timpului și a emoțiilor.

Deși uneori este foarte ocupată cu învățatul, Ioanei îi place să își facă timp pentru a-l petrece cu familia și prietenii săi, făcând diferite activități, ca o adolescentă obișnuită. Pentru Ioana, este foarte important să își valorifice timpul liber și să își creeze noi amintiri.

Pentru cei care au o pasiune și ar dori să participe la olimpiadă, Ioana îi îndeamnă să aibă încredere în ei și să își urmeze visul, pentru a-și depăși propriile bariere. Aceasta ne spune că deși la început este greu și poate părea că totul este în zadar, munca consecventă, efortul depus, dar și sacrificiile conduc la un rezultat pe măsură. Ioana consideră că fiecare copil are drumul său și nu trebuie să renunțe să își urmeze pasiunea, iar participarea la olimpiadă, indiferent de domeniu, te va ajuta pe mai multe planuri, cât timp o vei face cu multă plăcere și cât mai bine.

5 1 vot
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner