zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Andreea-Liliana Pavel – olimpică națională la Biologie

Andreea-Liliana Pavel – olimpică națională la Biologie

Andreea-Liliana Pavel , din clasa a X-a F, specializarea științele naturii, este olimpică națională la Biologie. La doar 16 ani a reușit performanța de a ajunge la etapa națională a olimpiadei de Biologie de la Iași! 

Principala „vinovată“ pentru alegerea Andreei de a aprofunda această disciplină este chiar mama ei, fostă profesoară de biologie, care i-a insuflat această pasiune de când era mică, când se plimba cu ea prin parcuri și îi explica diferențele dintre copaci, în funcție de frunze. Cu cât a crescut, a atras-o și mai mult această știință a vieții și a dorit să o studieze temeinic, chiar să ia în considerare o viitoare carieră în medicină. 

În afară de învățatul la biologie, Andreea are și alte activități cu care își ocupă timpul liber: iese în oraș cu prietenii, ascultă muzică, citește și nu în ultimul rând se poate mândri și cu activitățile de voluntariat cu copii pe care le desfășoară de aproape 4 ani la asociația TEAM (Together Everyone Achieves More). 

Ce le recomandă Andreea celor care ar vrea să participe la olimpiade anul viitor? Orice este posibil, indiferent că vorbim despre primul an de olimpiadă sau nu. Totul se rezumă la a știi cum să înveți, cum să te concentrezi și să asimilezi informații cât mai repede. Un mic sfat pentru cei care vor să participe la olimpiada de Biologie: 

  • NU învățați cu laptopul sau cu calculatorul! Sunt zece manuale de achiziționat pentru etapa națională, le luați pe acelea zece. Chiar dacă se ridică la o sumă destul de costisitoare, reușita de după, dacă puteți, vreți și sunteți constanți va fi mult mai importantă decât toți banii cheltuiți pe acele manuale. 

În final, atât noi cât și Andreea le urăm succes tuturor celor care și-au propus să încerce anul viitor, dar să nu uite: Munca este cheia

Citește și: Ali-Bariș Yildirim – olimpic național la Fizică

5 2 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner