zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Iarina-Ana Georgescu – olimpică pluridisciplinară

Iarina-Ana Georgescu – olimpică pluridisciplinară

Iarina-Ana Georgescu (clasa a X-a E) este olimpică națională la Biologie, fapt deloc de mirare. Interesată de mică de lumea înconjurătoare, pasiune care i-a fost susținută și încurajată, la doar 7 ani a primit primul ei microscop, pe care l-a păstrat cu grijă până în ziua de azi. De asemenea, Iarina a participat și la Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori. A fost atrasă de fizică și de chimie dintotdeauna, având o curiozitate constantă pentru misterul și complexitatea lumii.

Deși este pasionată de științele exacte, nu-și neglijează hobby-urile. Ca multora dintre noi, îi place să asculte muzică, să citească, dar și să practice sportul (înotul și echitația fiind preferatele ei).

De curând Iarina a reușit o performanță de excepție și la o altă competiție. În perioada 27-29 septembrie 2023 s-au desfășurat probele etapei internaționale a Olimpiadei de Limbă Engleză „HIPPO“. Elevi de top din toată lumea și-au reprezentat țara la Roma, în Italia, iar colega noastră a obținut un punctaj aproape maxim, câștigând premiul al II-lea. Iarina a fost foarte aproape de medalia de aur internațională, diferența dintre primul și al doilea loc fiind de un singur punct.

Mircista se poate lăuda cu următoarele punctaje:

   • Reading – 34/34
   • Listening – 21/22
   • Hippo Test – 28/30
   • Speaking – 21/21
   • Overall – 104/107

  Medalia de argint obținută de Iarina este cu atât mai valoroasă cu cât  la ediția 2023 a concursului au participat, conform site-ului oficial HIPPO, 223 de finaliști din 61 de țări, iar finaliștii au fost aleși din peste 5000 de elevi.

  Medaliata s-a întors acasă și cu un certificat B1, potrivit categoriei la care a participat – Hippo 3.

  Întrebată de noi care ar fi secretul succeselor sale, Iarina le recomandă tuturor să participe la olimpiade, dar să nu se suprasolicite participând la prea multe. Totodată, ea îi îndeamnă pe cei implicați în competiții să nu se descurajeze și să nu renunțe la studiul unei materii dacă nu reușesc să avanseze la etapa următoare, deoarece pasiunea sinceră și dedicarea continuă vor aduce, în cele din urmă, rezultatele dorite.

  Citește și: Când va fi anul 1984?

  0 0 voturi
  Article Rating
  Abonează-te
  Anunță-mă despre
  0 Comments
  Feedback-uri inline
  Vezi toate comentariile

  Cele mai recente articole

  WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner