zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Dezorientare profesională. Lecția 2: Cum să fii un/ o Axis Mundi

Dezorientare profesională. Lecția 2: Cum să fii un/ o Axis Mundi

Axis Mundi! Am mai auzit-o pe asta undeva, pare-ni-se. Nu ne aducem exact aminte unde, dar, ca iscusiți agenți imobiliari în joburi (și jocuri) ce suntem, vă putem clarifica numaidecât ce înseamnă să fii un adevărat Axis Mundi și, mai important, cum să devii unul și ce beneficii îți poate aduce (ce-i în mânuță, nu-i mincinuță!). 

Conform teorieiceleisfinte, Axis Mundi este o axă ce vine de undeva, trece prin centrul Pământului și pleacă altundeva, legând tot ce se vede și nu se vede. Sună bizar, a concept astro-literar, dar nu te panica. Se poate să fii și tu una ca asta și, oricum, nimeni nu-ți poate spune că nu poți fi ce vrei tu și n-o să-ncepem tocmai noi. Așadar, a fi un A.M. implică să legi ceva de altceva (diferit de primul ceva, preferabil), prin metode mai mult/ puțin metaforice. 

O s-o spunem cinstit: și noi, la vremea noastră, am întins mânuța spre a îmbrățișa această nobilă carieră, însă, până creștem ceva mai mari, vom lega numai partea de sus a foii de test, prin numele nostru, de cea de jos, iscălind sârguincios return 0; și vom lăsa Groapa Marianelor dezlegată de Marte până ce vom deveni scafandro-astronauți (vă explicăm într-un ghid viitor cum). 

Dacă nu v-ați dat seama, a îmbina utilul și plăcutul (respectiv albastrul e cerul și maaarea și ochii pe care-i iubesc… aerul și apa… S-o lăsăm așa!) este un prim pas spre a ajunge A.M.. Poți continua inițierea legându-te în fel și chip la șireturi (întreabă sufletele apropiate cum o fac ele, vei fi cel puțin surprins), ajută un trecut marinăresc, dar ne descurcăm și fără, doar noi să fim sănătoși, restul vin ele.

Apoi, este musai, dar musai, să înveți a sta drept. Ține cărți pe cap, oricum știm că nu le cetești, fă yoga și toate cele. Faza Rubedo e ceva mai specială și cam inoportună – trebie să ajungi axă. Stai fără grijă, îl avem pe Păsări-Lăți-Lungilă care să te ajute în gestionarea timpului în calitate de axă de coordonate și licean. El, pentru păcatele lui, era și Ox și Oy (cetitoriul este solicitat a îndeplini decât rolul axei verticale, lucrând cu jumătate de normă), dar și pasăre. Nu suntem pe deplin sigure cum se contactează un personaj –  nouă n-a vrut să ne răspundă – și nici nu încurajăm misticismul (antrenamentele făcute la orele online). Ajută să spargi semințe și să iei globuri pământești în brațe, credem noi.

Nu, a fi A.M. nu te scutește de ECDL! Mergi să plângi… 

Buuun, bun-bun, acum știi cum te definești prin cea mai excentrică ocupațiune de sub Soare, dar ce-ți aduce? Vom prezenta în termeni neți (lăsăm celor bruți bucurii precum faima la orele de română din liceu), cât mai ușor de înțeles de orice vlăstar. Cariera aleasă îți aduce, concret, începe cu Z …ERO (bravo! nici Einstein n-o zicea mai bine) beneficii… Poate doar o postură ireproșabilă și cura oricărei scolioze. Cam demoralizant. (Dacă tot ești la cafele cu Păsărilă, trage o fugă de încurajare până la Căluț!)

Atașăm, în cele ce urmează, ce nebeneficii îți aduce, totuși, teoretic și practic truda asta pe masă. Nu garantăm că axele mănâncă ceva, dar paza bună trece primejdia rea. Subliniem și că or fi ele nebeneficii, dar ți se aduc, nu ți se iau! Deci:

  • mișcare browniană (fără prea multă melasă; dacă nu au brown, ia alb);
  • un picior pestriț de epure
  • glumițe la conservă (de calitate discutabilă), garnitură pentru picioruș, să îl facă suportabil;
  • un tablou care să cadă de pe pereți (vezi folclor, Colegiul Mircea & fantomele);
  • bilă de volei cu ciocnire elastică (<300 grame, dacă are mai mult, roagă vânzătoarea s-o taie pe din două);
  • un făcător de fizică (un gânditor pragmatic, bun rezolvitor de colindat pe telefon).

Acestea fiind clarificate, pentru opinii, impresii, doleanțe, idei (cu care sunteți sau nu de acord), reclamații, sugestii, observații, ne găsiți la adresele iscălite în catalog.

Vă urăm spor și noapte bună. Să nu vă despărțiți de vreun corpuscul NISSL (dacă nu cunoașteți codul, mângâiați primul manual de biologie) până la partea ce are să vină!

0 0 voturi
Article Rating
Abonează-te
Anunță-mă despre
0 Comments
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Cele mai recente articole

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner