zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Drepturi de autor

a) Toate informaţiile publicate pe site de către ZĂRI ALB ASTRE (incluzând, dar fără a se limita la, articole, informaţii, fotografii, fişiere audio, bannere publicitare) sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor), titulari ai drepturilor protejate de lege fiind ZĂRI ALB ASTRE sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

b) Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afişarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului site-ului, cu excepţia afişării pe ecranul unui computer personal şi imprimarea sau descărcarea, în scop personal şi necomercial, a anumitor documente sau informaţii explicit desemnate în acest scop, cu condiţia păstrării nemodificate a tuturor elementelor care fac referire la drepturile de proprietate intelectuală, alte drepturi de proprietate şi condiţiile de utilizare ale documentelor sau informaţiilor respective.

c) Preluarea de informaţii de către publicaţii sau, după caz, site-uri web poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă: „preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de «revistă a presei» susţinut de paginile de internet în cauză. In mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor“.

Site-urile web care preiau informaţii de pe site-ul https://zarialbastre.ro vor cita sursa informaţiei cu link către site, după cum urmează:

– În textul ştirii, citarea se va face astfel: în primul paragraf se va menţiona expres că sursa informaţiilor este ZĂRI ALB ASTRE (ex.: „potrivit revistei ZĂRI ALB ASTRE“, „informează revista ZĂRI ALB ASTRE” sau orice altă formulă echivalentă), iar în ultimul paragraf al ştirii se va preciza „Integral pe https://zarialbastre.ro” (sau orice altă formulă echivalentă), cu link către https://zarialbastre.ro.

– De asemenea, la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „SURSA: ZĂRI ALB ASTRE“, cu link către site-ul https://zarialbastre.ro.

În cazul în care materialul este preluat de ZĂRI ALB ASTRE de la furnizorii săi de informaţii, se va menţiona şi această sursă.

d) ZĂRI ALB ASTRE, logo-ul ZĂRI ALB ASTRE şi https://zarialbastre.ro aparţin COLEGIULUI NAȚIONAL MIRCEA CEL BĂTRÂN CONSTANȚA, niciuna dintre ele neputând fi utilizată fără acordul scris al COLEGIULUI NAȚIONAL MIRCEA CEL BĂTRÂN CONSTANȚA.

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner