zari albastre

ZĂRI ALB ASTRE

Testimonial

Cum a fost experiența elevilor mirciști la revistă?

Andreea-Bianca Ștefan (Jude),

REDACTOR 2021-2022, GRAFICIAN-ȘEF AL NUMĂRULUI ANIVERSAR DE 75 DE ANI AL REVISTEI

5/5

Contribuția la „Zări Alb Astre“ a însemnat comunicare, coordonare, adaptare, spontaneitate și surprinzător de multă agitație. Am participat atât cu texte, cât și cu ilustrații, iar prin crearea coperții numărului aniversar al revistei am învățat ce înseamnă să clădești un concept, să îți asumi o imagine și să duci la final o simplă idee. 

Dinamica pe care am descoperit-o în cadrul acestui proiect va rămâne sub forma unei amintiri dragi și imposibil de retrăit, datorită intensității dorinței de afirmare care se poate găsi doar la liceeni. Am observat fascinată contrastul dintre determinarea de a face totul corect, de a impresiona și de a îmbunătăți imaginea revistei și zecile de greșeli și de dovezi ale neîndemânării adolescentine care au luat naștere pe parcurs.

„Zări Alb Astre“ a fost un întreg proces de maturizare, învățare si, în sfârșit, de creație, pe care îl recomand generațiilor următoare și pe care mi-ar plăcea să-l văd înflorind în fiecare an cu nuanțe noi.

Maria Galathea Sorici,

REDACTOR 2021-2022, REDACTOR-ȘEF ADJUNCT AL NUMĂRULUI ANIVERSAR DE 75 DE ANI

5/5

„Zări Alb Astre“ este o revistă pentru tineri, despre tineri, realizarea căreia s-a putut înfăptui doar prin colaborarea noastră, a tinerilor. Deși doamnele profesoare ne-au ghidat, tot efortul creativ a fost al copiilor și, în mare parte, efortul practic. 

Pentru asta îi apreciez cu întâietate pe Sergiu Ciaușu și Andreea Ștefan care s-au ocupat cu tehnoredactarea și coperta revistei, o treaba minuțioasă și solicitantă, adeseori frustrantă, dar așa, așa de importantă. Lui Dima trebuie să îi mulțumesc pentru viziunea debordantă, modul în care a țintit către stele și, în maniere care ne-au șocat pe mulți, le-a atins. 

Nici nu știam în ce mă bag. Aveam trei, poate patru creații literare de care am ținut cu dinții să fie publicate și pentru asta m-am trezit scriind reportaje despre renovarea liceului și corectând teancuri de articole la subsolul clădirii, nu atât de plăcere, cât pentru că simțeam că trebuie. Mă înhămasem într-un proiect de dimensiuni mai mari decât mi-aș fi putut închipui, iar acum trebuia să iasă impecabil. 

Din toate punctele de vedere, lucrul în echipa de redacție „Zări Alb Astre“ a fost o experiență înfiorătoare, în cel mai bun mod.

Miruna Bărăscu,

REDACTOR 2021-2023, OLIMPICĂ LA NIVEL NAȚIONAL LA PSIHOLOGIE

5/5

Anul acesta am avut parte de ultima mea „primă zi de liceu“. La momentul când scriu aceste rânduri sunt clasa a XII-a, mai exact XII G, și bacalaureatul se apropie încetul cu încetul. Însă, privind retrospectiv, de-a lungul celor patru ani de liceu am vrut să încerc domenii diferite de activitate ca să îmi dau seama înspre ce îmi înclină pasiunile. 

De la politică, psihologie și voluntariat am ajuns și la experiența de jurnalism, posibilă doar cu ajutorul redacției „Zări Alb Astre“. Mi s-a oferit un cadru unde să mă exprim liber, unde profesorii te îndrumă prietenește spre crearea unui articol nu doar interesant, ci și corect din punct de vedere gramatical, și unde colegii mei de toate vârstele se aliază pentru un scop mai mare decât ei – își investesc din timpul lor pentru o revistă reprezentativă pentru întreg colegiul, colectivul și istoria lui. Cum spunea și vechea zicală, popularizată de supereroul Spider-Man: „cu o mare putere vine și o mare responsabilitate“. 

Asta am învățat din implicarea în două ediții ale revistei: puterea cuvântului, a exprimării libere, a informării cititorului și responsabilitatea cu care îți exerciți această putere, asumarea influenței și al impactului pe care îl ai.

Riana-Florentina Mazilu,

REDACTOR 2021-2022, FOST MEMBRU AL GRUPULUI TEHNIC „ZĂRI ALB ASTRE“

5/5

Revista „Zări Alb Astre“ este o adevărată oglindă a colectivului colegiului nostru. Consider că în fiecare ediție de până acum se pot regăsi toți elevii, întrucât subiectele abordate sunt interesante, inteligente și cuprinzătoare.

Anul trecut am făcut parte din echipa de redacție a revistei. Am avut oportunitatea să învăț cum funcționează o echipă, care sunt criteriile după care acționează un colectiv și, de asemenea, am realizat că echipa noastră are un nivel de profesionalism mai ridicat decât mă așteptam, care se apropie, cu siguranță, de cel al redacțiilor recunoscute la nivel național. 

Revista „Zări Alb Astre“ a devenit, în timp, o moștenire a generațiilor trecute și sunt convinsă că, în fiecare an, se vor arăta noi elevi interesați de a continua această tradiție frumoasă. Acestea fiind spuse, aștept cu nerăbdare să văd ce se află în paginile noilor ediții cu care sunt convinsă că liceul se va mândri mereu.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner